“Οι πριγκίπισσες τραγουδούν” στη Βιβλιοθήκη

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, η χορωδία και η θεατρική ομάδα του Ωδείου Φίλιππος “Filippos Glee” αποχαιρετούν το καλοκαίρι τραγουδώντας στα ελληνικά μουσικές από ταινίες της Disney. Για όλους τους αναγνώστες της βιβλιοθήκης, μικρά και μεγάλα παιδιά, γονείς. Ότι καλύτερο για να αρχίσει καλά η νέα σχολική χρονιά. Με ελεύθερη συμμετοχή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στην οδό Έλλης 8, στον 2ο όροφο.

Το “Filippos Glee” ιδρύθηκε το 2011 από τη Νεφέλη Μπραβάκη στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας. Είναι μία Χορωδία για όλους. Η ιδιαιτερότητά της βασίζεται στο ότι δέχεται κάθε παιδί που ενδιαφέρεται για τη μουσική χωρίς ακρόαση, με το σκεπτικό ότι η χορωδιακή τέχνη απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους. Σήμερα αριθμεί 158 μέλη και χωρίζεται σε 4 Τμήματα, ανάλογα με το μουσικό ενδιαφέρον κάθε παιδιού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ (5ο Πανελλήνιο φεστιβάλ παιδικών νεανικών χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 7ο παγκόσμιο φεστιβάλ χορωδιών μιούζικαλ, 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών ΟΤΕ, 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Θεσσαλονίκης, “Γιορτή των Αγγέλων” του Δήμου Θεσσαλονίκης, 1ο και 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας κ.λπ.).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Η Όπερα της Βαλίτσας” (Ωδείο “Φίλιππος” Βέροιας, Μάρτιος 2015), καθώς επίσης και σεμινάριο μπαρόκ μουσικής με τον θεορβίστα-μουσικολόγο James Bramley (Ωδείο “Φίλιππος” Βέροιας, Απρίλιος 2013). Έχει παρουσιάσει επίσης τις ανεξάρτητες παραγωγές musical theatre: Once Upon a Dream (2014), Filippos Glee Medley Show (2015), 100 years of musical (2015), Frozen (2016), Ellie (2017), Ίκαρος Ποντίκαρος (Βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης) (2017), Τα Χριστούγεννα του Ίκαρου Ποντίκαρου (2017).

Η Χορωδία επικεντρώνει κυρίως τη δράση της στη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν να στηρίξουν οικονομικά οργανώσεις που προστατεύουν παιδιά. Στο πνεύμα αυτό και με το σύνθημα “τα παιδιά βοηθούν παιδιά”, έχει εμφανιστεί στα πέντε χρόνια λειτουργίας της σε περισσότερες από 20 συναυλίες.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας