Παγκόσμια Ημέρα…

Η 21η Μαρτίου ήταν μια μέρα να σκεφτούμε για το ρατσισμό (Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού), κόσμος ακόμη ταλαιπωρείται γιατί κάποιοι ενοχλούνται από το χρώμα του, τη φυλή του, την εθνικότητά του, τη θρησκεία του κλπ. βρίσκοντας αλλού την αιτία των προβλημάτων τους, να νοιαστούμε για τα πολύτιμα δάση μας (Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας), για τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν, παιδιά μου ερχόταν να γράψω, γιατί μένουν παιδιά (Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Ντάουν), να μπούμε στον κόσμο του κουκλοθέατρου, γιατί κάτι μέσα μας επιμένει στο παιδί που θέλει παραμύθι και γοητεία και που όλα είναι πιθανά (Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου), να διαβάσουμε, να γράψουμε και να νιώσουμε ποίηση, πολίτες ενός αναδημιουργημένου κόσμου (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) και να χαρούμε τον ύπνο, για να είμαστε υγιείς και δημιουργικοί (Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου).
Την 21η Μαρτίου είχαμε και την εαρινή ισημερία και την αρχή της άνοιξης. Στη Βιβλιοθήκη τη μέρα αυτή γνωρίσαμε τον ποιητή, συγγραφέα ποιητικών αφηγημάτων, Ε. Γονατά μέσα από αναγνώσεις και αναλύσεις του έργου του και μέσα από την απολαυστική ταινία της Εύας Στεφανή.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού την επομένη, 22 Μαρτίου, σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ο υδρογεωλόγος Δημ. Κύρου θα μιλήσει για το νερό και την ποιότητά του και ο δασολόγος Αριστ. Τόσιος για την ανόρθωση βιοτόπων στο Βέρμιο.
Τέλος, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας.
Για τα παραπάνω θέματα, θα βρείτε πλούσια βιβλιογραφία στη Βιβλιοθήκη.

[tags] Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Ντάουν, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας [/tags]�

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 23 Μάρτιος 2009
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας