Παράρτημα Βιβλιοθήκης

Ένα δροσερό, γεμάτο ήλιο και φως, » ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ «
από το Παράρτημα της Δημόσιας Κεντρ. Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Το γνωστό ποήμα του Γ. Ρίτσου πηγή έμπνευσης για τους μαθητές
του Ε2 του 7ου Δημ. Σχ.Βέροιας, μας χάρισε στιγμές έμπνευσης και δημιουργικής χαράς.

Το παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στεγάζεται στο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας και δανείζει βιβλία, περιοδικά και DVDs. Το υλικό το οποίο δε δανείζεται περιλαμβάνει πληροφοριακά βιβλία, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για χρήση στους χώρους του Παραρτήματος.

Σκοπός της παρουσίας του, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και η υποστήριξη του διδακτικού έργου των δασκάλων καθώς και η προώθηση της φιλαναγνωσίας στους μικρούς μαθητές. Γι’αυτό το λόγο, η συλλογή βιβλίων απευθύνεται τόσο στους ενήλικες όσο και στους ανήλικους επισκέπτες του.

Ήταν πρωτοπόρο στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το 1995. Στο χώρο της μικρής αυτής βιβλιοθήκης παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά πακέτα όπως ενδεικτικά θα αναφέρουμε : ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΠΙΚΑΣΟ, ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ, Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ (θεατρική παράσταση ανεβασμένη εξ ‘ολοκλήρου από μαθητές) επισκέψεις συγγραφέων παιδικών βιβλίων κ.ά.
Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται προσπαθεί ν΄ αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες απαιτήσεις των μαθητών και των δασκάλων τους στο διδακτικό τους έργο και στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής τόσο σε τεκμήρια όσο και σε οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας.

Όλοι οι μαθητές και οι γονείς τους, οι δάσκαλοι και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής μπορούν να γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης δωρεάν .* Η απώλεια και αντικατάσταση της κάρτας μέλους χρεώνεται 1,50 €. Κάθε μέλος της Βιβλιοθήκης υποχρεούται να ακολουθεί τους κανόνες λειτουργίας της, να επιστρέφει εμπρόθεσμα τα τεκμήρια που δανείστηκε και να αντικαθιστά βιβλία ή περιοδικά της Βιβλιοθήκης που χάθηκαν ή καταστράφηκαν από υπαιτιότητα δική τους.
Τα βιβλία δανείζονται για είκοσι (20) ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης του δανεισμού (ακόμα και τηλεφωνικά) δύο φορές (10 ημέρες κάθε φορά), εκτός αν έχουν ζητηθεί από άλλο αναγνώστη. Τα περιοδικά δανείζονται για 6 ημέρες, με δυνατότητα μίας ανανέωσης για 3 ημέρες. Οι μαθητές μπορούν να δανειστούν μέχρι πέντε (5) βιβλία, δύο (2) περιοδικά και ένα (1) DVD. Οι ενήλικες μπορούν να δανειστούν οκτώ (8) βιβλία, πέντε (5) περιοδικά και τρία (3) DVD.

Ωράριο λειτουργίας
Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης, που στεγάζεται στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

* Τα μέλη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, μπορούν με την ίδια κάρτα να χρησιμοποιήσουν και τις υπηρεσίες του παραρτήματος και αντίστροφα.

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας