ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΟΒΑ (ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ) ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδένδρου και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ελένης Δ. Προβάτου

Από μέρους της Κόκοβας…

Πολυδένδρι Ημαθίας : Ιστορία-Παραδόσεις-Τόπος-Άνθρωποι

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8)

 

Η Ελένη Προβάτου είναι εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1956 στο Πολυδένδρι Βεροίας. Ζει και εργάζεται στη Γερμανία, όπου είναι εγκατεστημένη με την οικογένειά της. ΄΄Από μέρους της Κόκοβας…΄΄ είναι το πρώτο της βιβλίο.

Όπως σημειώνει η ίδια στον πρόλογο του βιβλίου: «Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ερευνά κανείς τις ρίζες του. Να ψάχνει την καταγωγή του και την ιστορία του. Να αγαπά τον τόπο του.

Το προσωπικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ξεκίνησε με την συνειδητοποίηση πως δεν είναι τελικά μόνο οι τόποι που μιλούν μέσα μας και μας αγγίζουν. Είναι και όλα όσα βιώσαμε σ’αυτούς, είναι οι μνήμες που κουβαλάμε, είναι οι σχέσεις που αναπτύξαμε με τους άλλους ανθρώπους.

Βλέποντας τα βουνά που περιζώνουν το χωριό μας, αισθάνομαι πως τα διαπερνά μια ανατριχίλα ζωής. Είδαν αγώνες, άκουσαν τραγούδια, έζησαν κι αυτά πάθη, έχτρες, ζήλειες.

 Το χώμα στο χωριό μας ποτίστηκε με τον ιδρώτα, τα δάκρυα αλλά και το αίμα των κατοίκων του. Είναι κάτι ζωντανό, έχει μνήμη.

Αυτήν τη μνήμη θέλω να περισώσω…»

 

Για πληροφορίες και αγορά του βιβλίου επικοινωνήστε με τον Κύριο Προβατά στο τηλέφωνο 6985597369

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59100 Βέροια.

Τηλ. 2331024494, https://www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 24 Αύγουστος 2013
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας