«Ριπές Μελίρρυτες» | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ-ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΝΑΝΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.) και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 7μ.μ,στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Έλλης 8), στην παρουσίαση της 5ης ποιητικής συλλογής της φιλολόγου-ποιήτριας κ. Νανάς Στ. Παπαϊωάννου με τον τίτλο : <<Ριπές Μελίρρυτες>>.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν :

Ο κ.Τάσος Πρωτοψάλτου, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η κ. Άννα Τσολάκη-Θώμογλου, φιλόλογος.

Ποιήματα θα απαγγείλει η κ.Νεκταρία Καραλή, Προϊσταμένη του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας.

Η Νανά Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Πολυδένδρι Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε, με άριστα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το τμήμα Ιστορίας και Τέχνης. Ως Φιλόλογος δίδαξε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Βέροιας. Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης είναι εθελόντρια στο σύλλογο «Πρωτοβουλία για το Παιδί» όπου παραδίδει μαθήματα της ειδικότητας της. Είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος.

Ποιήματα, διηγήματα, χρονογραφήματα και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως «Μουσών Μέλαθρον» της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος, «Πνευματική Ζωή» του Πνευματικού Ιδρύματος Ουράνη, στην Ανθολογία της Ένωσης Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης, καθώς και στον Τύπο.

Έχει κυκλοφορήσει τις παρακάτω ποιητικές συλλογές :

  • Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά (2007)
  • Η καρδιά μου σου ανήκει (2008)
  • Στα ρείθρα του χρόνου (2009)
  • Μνήμης πλεύσεις (2011)
  • Ριπές Μελίρρυτες (2013)

Το ποιητικό της έργο έχει αποσπάσει εύσημες κριτικές, ενώ ποιήματά της έχουν βραβευτεί , με επαίνους και βραβεία, σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Η επόμενη έκδοσή της θα είναι μία συλλογή διηγημάτων. Όλες οι ποιητικές της συλλογές έχουν εκδοθεί από την ίδια.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 6 Μάιος 2014
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας