ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

Στην τελευταία ταινία του Guy Ritchie αφού πιάνουν το μανιακό δολοφόνο και ειδικό του αποκρυφισμού Λόρδο Μπλάκγουντ, ο θρυλικός Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Dr. Watson, μπορούν να πουν ότι μια ακόμη επιτυχημένη υπόθεση έχει κλείσει. Όταν όμως ο Μπλάκγουντ μυστηριωδώς επιστρέφει από τον τάφο, ο άφοβος Χολμς πρέπει να ξαναρχίσει το κυνήγι. Μαζί με το βοηθό του Dr Watson πρέπει να αποκαλύψει τα στοιχεία που συνδέουν τους φόνους, τη μαύρη μαγεία και τη θανατηφόρα αγκαλιά της ξεμυαλίστρας  Ιρέν  Άντλερ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Robert Downey Jr και o Jude Law στο ρόλο του Dr Watson.

◊ ◊ Ο Σέρλοκ Χολμς είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1887. Είναι δημιούργημα του σκοτσέζου συγγραφέα και φυσικού Sir Arthur Conan Doyle. Είναι ένας ευφυέστατος ντετέκτιβ διάσημος για τις διανοητικές του ικανότητες και τη δεξιότητα του να λύνει δύσκολες υποθέσεις. Ο Conan Doyle έγραψε τέσσερις νουβέλες και 56 διηγήματα με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς τα οποία διαδραματίζονται σε μια περίοδο από το 1880 έως το 1914.

Βιβλία με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς υπάρχουν στη βιβλιοθήκη για μεγάλους, μικρούς γραμμένα στα ελληνικά, αγγλικά. Ενδεικτικά αναφέρονται τα:

  • Οι αναμνήσεις του Σέρλοκ Χολμς
  • Η τελευταία υπόκλιση
  •  Το σκυλί των Μπάσκεβιλ
  •  και στα ρώσικα το «Ζαπίσκη σημειώσεις γύρω από τον Σέρλοκ Χολμς»

 Εκτός από τα παραπάνω, η βιβλιοθήκη της Βέροιας διαθέτει μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα συλλογή αστυνομικών βιβλίων και dvd-ταινιών μέσα από τα οποία  μπορείτε να εξασκήσετε τις ικανότητες σας στην επίλυση δύσκολων υποθέσεων.Θα βρείτε βιβλία του Andrea Camilleri, του Πέτρου Μάρκαρη, της Patricia Highsmith (συγγραφέα του «Ο ταλαντούχος κος Ρίπλεϋ» το οποίο γυρίστηκε και σε ταινία με τον Jude Law και Matt Damon) και πολλών άλλων.

Επίσης, της πασίγνωστης “βασίλισσας” του αστυνομικού μυστηρίου Agatha Christie και «δημιουργό» των δημοφιλών εξιχνιαστών υποθέσεων Ηρακλή Πουαρό και Miss Marple – μερικά από τα οποία αναφέρονται παρακάτω

  • 10 μικροί νέγροι
  • Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ
  • Κίνδυνος στο Εντ Χάουζ
  • Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές

◊  και τέλος dvd-ταινίες αστυνομικού περιεχομένου όπως:

                                           

[tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Σέρλοκ Χολμς, Sir Arthur Conan Doyle, αστυνομικό μυθιστόρημα [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας