Την Παρασκευή 15 Απριλίου 17:00 – 21:00 & το Σάββατο 16 Απριλίου 10:00 – 14:00 «Ελάτε να ανάψουμε τα φώτα!» του 2ου ορόφου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας με τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία»

Ο 2ος όροφος της διεθνώς βραβευμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που ολοκληρώθηκε χάρη και στη δική σας συνεισφορά, ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, σε ένα εορταστικό διήμερο την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, στο οποίο είσαστε καλεσμένοι.

Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα …σε μια γιορτή μάθησης, γνώσης και δημιουργικότητας! Τη γιορτή θα πλαισιώσουν διάφορες εκδηλώσεις με επίκεντρο τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία» που διοργανώνουν το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) .

Τα Σεμινάρια, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις βιβλιοθήκες της περιφέρειας και σε τρεις βιβλιοθήκες της Αττικής, κλείνουν το φετινό δεύτερο κύκλο τους στη Βέροια, στον τόπο γέννησης και δημιουργίας του Future Library.

Διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές από πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα της χώρας θα επιμορφώσουν εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό για τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη, αλλά και παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον για ένα καλλιεργημένο κοινό: Ο τρόπος ανάγνωσης και κατανόησης της ποίησης του Ελύτη, Η Ελλάδα από τον πόλεμο του ’40 έως τη δικτακτορία του 1967, Η πολιτική οικονομία της ανάπτυξης, Η διδασκαλία του αρχαιοελληνικού Συντακτικού στην τάξη.

Απευθύνεται σε καθηγητές Β’θμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους, γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, και στο πλαίσιό του, διακεκριμένοι ερευνητές πανεπιστημιακών και επιστημονικών ιδρυμάτων θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Νέα Ελληνικά, Αρχαία Ελληνικά Ιστορία, και Οικονομία.

Ελάτε να μάθουμε, να συζητήσουμε, να δημιουργήσουμε!

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου:

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

17:00-19:00

  • «Στο ικρίωμα της προτασιακής δομής: ένα μάθημα για την επιστημονική διδασκαλία του αρχαιοελληνικού Συντακτικού».

Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

19:00-21:00

  • «Το αμύγδαλο του κόσμου»: Διαβάζοντας ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη στην τάξη.

Με τον Βασίλη Βασιλειάδη, διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ερευνητή στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

 Σάββατο 16 Απριλίου 2016

10:00-12:00

  • Από τον πόλεμο του 1940 έως τη δικτατορία του 1967. Ο ελληνικός στρατός στον 20ο αιώνα: η «εθνική αποστολή», η σχέση με την κοινωνία, οι παρεμβάσεις και οι επεμβάσεις στην πολιτική ζωή.

Με τον Αναστάσιο Σακελλαρόπουλο, Ιστορικό, Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη

12:00-14:00

  • Πολιτική οικονομία της ανάπτυξης: ανισότητα και περιβάλλον.

Με τον Βασίλη Πεσμαζόγλου, Επίκουρο καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Σ’ αυτό το διήμερο που θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής για τη βιβλιοθήκη μας, είσαστε προσκεκλημένοι μας εσείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί και κάθε ένας που θεωρείτε ότι μπορεί να ενδιαφέρεται!

Ενημερώστε τους και κάνετε την προεγγραφή σας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, στην ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/forms/eg8e7TJw3c .

 

Ελάτε να ανάψουμε τα φώτα!

Υπεύθυνες εγγραφών:  Ασπασία Τασιοπούλου και Γεωργία Ζαφειρογιάννη
Tηλ. επικοινωνίας: 2331024494, e-mail επικοινωνίας info@futurelibrary.gr,

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας | Έλλης 8, Βέροια, ΤΚ 591 32|

https://www.libver.gr, info@libver.gr | T:23310-24494, Φαξ:2331024600

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 26 Μάρτιος 2016
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας