Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο: διάλεξη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων)
στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας αλλεργίας, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, σε ομιλία με θέμα: «Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο». Θα μιλήσει η κ. Λουκία Μπαλατσινού, Ιατρός – Αλλεργιολόγος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό όπου η γιατρός θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα τεθούν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της ΕΕΑΚΑ – Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (https://www.allergy.org.gr).

 Οι πιο γνωστές και πολυσυζητημένες μορφές αλλεργίας (τροφική αλλεργία, αλλεργική ρινίτιδα/επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό βρογχικό άσθμα, ατοπικό έκζεμα, κνίδωση, αναφυλαξία), μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες. Η εκδήλωσή τους όμως στα πρώτα χρόνια της ζωής αγχώνει πολύ τους γονείς και τυραννά τους μικρούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο στον ύπνο τους, το διάβασμα, το παιχνίδι τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις.Το πρώτο βήμα για τη σωστή αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση: προδιαθεσικοί και αιτιολογικοί παράγοντες, διάγνωση, προφύλαξη, θεραπεία.

Η κ. Λουκία Μπαλατσινού γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο “Gabriele d’Annunzio” στο Κιέτι Ιταλίας. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κιέτι απέκτησε και την ειδικότητα της Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης.  Από τον Απρίλιο του 2009 διατηρεί ιδιωτικό αλλεργιολογικό ιατρείο στην πόλη της Βέροιας.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας