ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ

Μπορεί άραγε ένας νέος Δανός συγγραφέας να εκτοπίσει ή να επισκιάσει την επιτυχία του Στήβεν Κίνγκ και του Νταν Μπράουν. Οι κριτικοί στο χώρο της λογοτεχνίας πιστεύουν πως αυτό μπορεί να γίνει από τον Μίκκελ Μπίρκεγκορ και το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ” από τις εκδόσεις Πατάκη. Το βιβλίο βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία  στην 4η του έκδοση, έχει ήδη μεταφραστεί σε 17 χώρες, ετοιμάζεται η κινηματογραφική του μεταφορά  και οι κριτικές για την προσπάθεια του συγγραφέα είναι άριστες. Η L’UNITA το χαρακτηρίζει σύγχρονο παραμύθι με άρωμα προαιώνιων βιβλίων, ενώ η VANITY FAIR μυστηριώδες, γοητευτικό και δυνατό ανάγνωσμα με φόντο την Κοπεγχάγη.

Φανταστείτε ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας όταν διαβάζετε ή όταν σας διαβάζουν εκείνοι ένα βιβλίο δυνατά. Ότι μπορούν να σας σαγηνέψουν με τις πιο φανταστικές ιστορίες, αλλά και να σας χειραγωγήσουν να σκεφτείτε ακριβώς αυτό που επιθυμούν εκείνοι.

Φανταστείτε ότι τα παλιά βιβλία κρύβουν ισχυρές δυνάμεις, που απλώς περιμένουν να αφυπνιστούν…
Όταν ο Λούκα Καμπέλι πεθαίνει ξαφνικά και βίαια, ο γιος του, ο δικηγόρος Γιον, κληρονομεί το παλαιοβιβλιοπωλείο “Libri di Luca” στην Κοπεγχάγη. Μετά την κηδεία του Λούκα, ο Γιον μυείται σε ένα μυστικό στο υπόγειο του παλαιοβιβλιοπωλείου: Ο Λούκα ήταν ηγέτης της Εταιρείας Βιβλιόφιλων και των αποκαλούμενων Λετόρων – ανθρώπων με ιδιαίτερες δυνάμεις, που τους επιτρέπουν να επηρεάζουν τον κόσμο μέσω της ανάγνωσης….

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δανέζικη λογοτεχνία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας