Το να είμαι διαφορετικός ΔΕΝ είναι δικό μου πρόβλημα!!!

Αν οι γνώσεις, που αποκτούν οι άνθρωποι, είχαν στόχο την ευτυχία, τότε ο Μπίλυ ο Ανάποδος θα ήταν υποχρεωτικό μάθημα στο Πανεπιστήμιο!!!

Ένα βιβλίο, που καλό θα ήταν να αναγνωστεί όχι μόνο από παιδιά αλλά και από τους ενήλικες, μπας και πάρουν χαμπάρι, ότι η διαφορετικότητα μεταξύ των ατόμων όχι μόνο δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά είναι πλούτος ζωής. Έτσι δε θα υποχρέωναν τα παιδιά τους και τους γύρω τους σε συμμόρφωση με στόχο την ομοιογένεια.

Αυτό που θα τρόμαζε την ανθρωπότητα και θα της αφαιρούσε την προοπτική της εξέλιξης της θα ήταν η ομοιομορφία, ο “χρυσός” μέσος όρος. Ο Αϊνστάιν, ο Νταλί, ο Χάξλεϊ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ θα καίγονταν στην πυρά κι αυτό θα σήμανε το τέλος της δημιουργίας.

Μια πρόταση βιβλίου που δεν αφορά τις μετριότητες αλλά τις ιδιαιτερότητες. Γιατί από αυτές προκύπτει η φαντασία, η πρωτοτυπία και η ανακάλυψη.

(Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί και διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία του συντακτικού στις πρώτες τάξεις του σχολείου. Τολμήστε το. Είναι σίγουρα πιο ευχάριστο από το σχολικό βιβλίο)

[tags]Δημόσια βιβλιοθήκη, παιδική λογοτεχνία, ετερότητα, Βέροια[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας