ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Η μικρή Κοραλάϊν, μόλις έχει μετακομίσει στο νέο της σπίτι μαζί με την οικογένειά της. Ένα σπίτι που έχει εικοσιένα παράθυρα και δεκατέσσερις πόρτες. Η δέκατη τέταρτη πόρτα είναι κλειδωμένη γιατί οδηγεί σε ένα κόσμο γεμάτο ομιχλή, με παιχνίδια που μιλάνε, ποντίκια κατασκόπους, κλεμμένες ψυχές. Η Κοραλάϊν θα διαβεί το κατώφλι της πόρτας και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους άλλους γονείς της, αλλά και με μια πληθώρα από θέλγητρα. Η πάλη έχει μόλις αρχίσει για την σωτηρία της και την επιστροφή της στην παλιά της ζωή.

Το Σπίτι στην Ομίχλη αποτελεί ένα απολαυστικό σκοτεινό παραμύθι, που με το ένα πόδι ακουμπά στον Κλέφτη του Πάντοτε του Clive Barker, ενώ με το άλλο αγγίζει την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο G.K. Chesterton Τα παραμύθια είναι κάτι περισσότερο από αληθινά˙ όχι γιατί μας λένε ότι οι δράκοι υπάρχουν, αλλά γιατί μας λένε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε.

 

Ο Neil Gaiman γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1960 στο Portchester της Αγγλίας. Το μυθιστόρημά του American Gods κατέκτησε τα βραβεία Hugo, Nebula και Bram Stoker. Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του είναι το παιδικό βιβλίο Coraline (Το σπίτι στην ομίχλη, Εκδόσεις ΟΞΥ, 2003) μια διεθνής επιτυχία που έχει κατακτήσει ήδη αρκετά βραβεία. Το 2002 έγραψε και σκηνοθέτησε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “A short film about John Bolton”, ενώ αυτό τον καιρό ο Dave McKean σκηνοθετεί την ταινία “Mirror Mask”, που εμπνεύστηκαν μαζί και την οποία έγραψε ο Neil για την Jim Henson Company, ένα φιλμ όπου συμπρωταγωνιστούν άνθρωποι και κινούμενα σχέδια.
Μερικά από τα πράγματα που απολαμβάνει περισσότερο είναι να τρώει καλό σούσι, να γράφει και να αναρωτιέται. Εξακολουθεί να ζει σε ένα μεγάλο, παλιό σπίτι κοντά στη Μινεάπολις.

 

 

 

 [tags] Βεροια, Βιβίοθήκη Βέροιας, κινηματογραφικές ταινίες , μυθιστορήματα φαντασίας,  Neil Gaiman, [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας