Τρώγοντας τα συναισθήματά μας – Ενημερωτική συνάντηση για τις διατροφικές διαταραχές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η τροφή πάντα είχε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται μία ενασχόληση με την τροφή, καθώς και υπερβολική αφθονία. Από τη μία, τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται, ενώ από την άλλη η βιομηχανία της ομορφιάς επιτάσσει λεπτά σώματα και άψογη εξωτερική εμφάνιση. Ως αποτέλεσμα, η δίαιτα είναι πλέον διαδεδομένη και η επιθυμία των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών, για το αδύνατο αρχίζει να επικρατεί. Έτσι έχουμε την αύξηση των διατροφικών διαταραχών (νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία και διαταραχή της επεισοδιακής υπερφαγίας) και της παχυσαρκίας από τις αρχές της εφηβείας. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, η ενημέρωση θεωρείται αναγκαία.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στην οδό Έλλης 8,  με ελεύθερη είσοδο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές, ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξή και στη διατήρησή τους και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρουσιάζουν οι κ. Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου, MSc, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και η κ. Θωμαή Σιώπη, MSc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Βέροιας, όπου παρέχει εξατομικευμένη διαιτολογική υποστήριξη σε ενήλικες και παιδιά με σκοπό τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Η Θωμαή Σιώπη σπούδασε Ψυχολογία στο City College, το διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, στη Θεσσαλονίκη. Έκανε το μεταπτυχιακό της στη Ψυχολογία Υγείας, στο Λονδίνο, στο University College London και King’s College London. Είναι πιστοποιημένη γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια και έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, http://www.libver.gr   τηλ. 2331024494

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2017
in Εκδηλώσεις 2ου ορόφου, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας