Τσαρλς Σουλτζ

Το Δεκέμβρη του 1999 ο Charles M. Schulz, δημιουργός του διάσημου κόμικ Πίνατς, με τους Τσάρλι Μπράουν, τη Λούσι και το σκύλο τους Σνούπι, αποφάσισε να σταματήσει το σχεδιασμό τους, για να αφοσιωθεί στη σύνταξή του και τον καρκίνο του, όπως έλεγε, δίνοντας τέλος σε μια πορεία που είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 1950. Ο μεγάλος αμερικανός καρτουνίστας απεβίωσε το 2000, οι ήρωές του όμως συνεχίζουν να ζουν, αποφέροντας μάλιστα κέρδη μεταξύ Οκτωβρίου 2007 και Οκτωβρίου 2008 της τάξης των 29 εκατ. ευρώ.
Νέα αντίτυπα δυο βιβλίων του προστέθηκαν στα ήδη προϋπάρχοντα της Βιβλιοθήκης:
Οδηγός για τη ζωή από τον Σνούπι, τον Τσάρλι Μπράουν και την παρέα τους, από τις εκδόσεις των Ερευνητών: Το βιβλίο με χιούμορ αναφέρεται -με τη μορφή ρήσεων από τους ήρωες των Peanuts του Τσαρλς Σουλτζ- στη φιλοσοφία της ζωής (Έχω μια φιλοσοφία που έχει σφυρηλατηθεί στην κακουχία και το μόχθο…”Ζήσε και άσε και τους άλλους να ζήσουν!” -Λούσι), στην αυτοπεποίθηση (Είναι καλύτερα να ζεις μια μέρα σαν λιοντάρι παρά δώδεκα χρόνια σαν πρόβατο -Σνούπι), στην αυτοφροντίδα, στην αυτοδυναμία, στις ανθρώπινες δεξιότητες, στη σύνεση, στη σοφία, στην προσπάθεια, στην αγάπη, στις μικρές ιδιοτροπίες της ζωής (Ποτέ δε γεμίζει ένα πιάτο όταν απλά το κοιτάζεις).
Ευτυχία είναι…μια ζεστή αγκαλιά, του Charles M. Schulz. Ορισμοί της ευτυχίας από παιδικά στόματα: Ευτυχία είναι τα τα λες με τους φίλους σου ή να κοιμάσαι στο δικό σου κρεβάτι ή όταν τελικά βγει το αγκάθι.

Άλλα βιβλία του στη Βιβλιοθήκη:
Snoopy not your average dog
Αγάπη είναι…να σε δέχονται όπως είσαι
Ασφάλεια είναι…να έχεις το δικό σου σπίτι
Και μη χειρότερα! Έχεις πάλι γενέθλια!

Ιστοσελίδες για τον Charles M. Schulz:
Online-Τέχνες
Νίκος Δήμου
To BHMA onLine
Γεφυρισμοί

[tags] Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Τσαρλς Σουλτζ [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2008
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας