Χαράζοντας μνήμης πλεύσεις στα… ρείθρα του χρόνου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΑΝΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Flickr

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις 6.30 το απόγευμα,στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης έγινε η  παρουσίαση των ποιητικών συλλογών “Στα ρείθρα του χρόνου” και “μνήμης Πλεύσεις” της Φιλολόγου – Λογοτέχνιδας Νανάς Στ. Παπαϊωάννου.

Τις ποιητικές συλλογές παρουσίασαν οι φιλόλογοι: Δήμητρα Σμυρνή και Μαριάνθη Τουτουντζίδου.
Απαγγελία ποιημάτων: Ελένη Κάκαρη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νανά Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Πολυδένδρι Θεσσαλονίκης . Τα πρώτα παιδικά της χρόνια τα έζησε κοντά στη φύση, κάτι που επηρέασε έντονα την ψυχοσύνθεσή της . Εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην πόλη της Θεσσαλονίκης ,όπου τελείωσε τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και το τότε εξατάξιο 4ο Γυμνάσιο Θηλέων,επί της οδού Ικτίνου . Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Υπηρέτησε ως φιλόλογος αρχικά στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Αργότερα, διορίστηκε στη Δημόσια Β/θμια Εκπαίδευση στο Ν. Ημαθίας, όπου υπηρέτησε σε Λύκεια και Γυμνάσια. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με Πολιτιστικά Προγράμματα και με Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Διοργάνωσε θεατρικές σχολικές ομάδες σκηνοθετώντας έργα της Αρχαίας και Σύγχρονης Ελληνικής Κωμωδίας.Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς παραδίδει,ως εθελόντρια,μαθήματα στο Σύλλογο << Πρωτοβουλία για το Παιδί >>,που εδρεύει στη Βέροια .

Το Σεπτέμβριο του 2007 εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο << Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά >>. Τον Οκτώβριο του 2008 εξέδωσε τη δεύτερη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο << Η καρδιά μου σου ανήκει >>. Το Νοέμβριο του 2009 την τρίτη ποιητική Συλλογή με τον τίτλο << Στα ρείθρα του χρόνου >> και τον Απρίλιο του 2011 την τέταρτη ποιητική Συλλογή με τον τίτλο << μνήμης Πλεύσεις >> .

Το ποιητικό της έργο έχει αποσπάσει εύσημες κριτικές, ενώ ποιήματά της έχουν βραβευτεί με επαίνους σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και το 2010 τιμήθηκε με το Β’ βραβείο Ποίησης στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου της Λέρου .

Είναι μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ .

Ποιήματα,αφηγήματα,διηγήματα και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά,όπως : << ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ >> της Ε.Λ.Β.Ε και << ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ >>, και στον Τύπο.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2012
in Podcasts, Ψηφιακές Εμπειρίες
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας