ΧΑΡΟΥΚΙ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ

Ο Χαρούκι Μουρακάμι είναι ένας από τους μεγαλύτερους  σύγχρονους Ιάπωνες συγγραφείς Ανατολής και Δύσης. Το έργο του έχει χαρακτηριστεί ως “προσιτό” και συγχρόνως εξαιρετικά “περίπλοκο”.

Το βιβλίο του “ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ” από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ λέγεται ότι είναι “η ιαπωνική απάντηση στην Καζαμπλάνκα”. Γραφή ονειρική, γεμάτη ποιητικές εικόνες,  με παράλογες δυνάμεις που κυβερνούν τον άνθρωπο, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη μοναξιά, την απομόνωση…

Η Σιμαμότο, ο μεγάλος παιδικός έρωτας του Χατζίμε (του κεντρικού ήρωα), εμφανίζεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια, μυστηριώδης και πιο όμορφη από ποτέ. Και καθώς ζωντανεύει το παρελθόν, ο Χατζίμε, ευτυχισμένος οικογενειάρχης και επιτυχημένος ιδιοκτήτης ενός τζαζ κλαμπ, είναι έτοιμος να τινάξει το παρόν του στον αέρα.
Η Σιμαμότο όπως εμφανίζεται ξαφνικά, το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζεται από τη ζωή του Χατζίμε. Σημείο συνάντησης το τζαζ κλάμπ , μέχρι που κάποια φορά η Σιμαμότο εξαφανίζεται οριστικά. Ο Χατζίμε επιστρέφει, σχεδόν με ευχαρίστηση, στην αγκαλιά της γυναίκας του και στη θαλπωρή της οικογενειακής του ζωής….

Αλλοι τίτλοι από το έργο του Χαρούκι Μουρακάμι είναι :

1. Το Κουρδιστό πουλί
2. Το Νορβηγικό Δάσος
3. Σπούτνικ Αγαπημένη μου
4. Μετά το σεισμό
5. Ο ελέφαντας εξαφανίζεται
6. Το κυνήγι του αγριοπρόβατου
7. Η Κυότο στη Νέα Υόρκη…

όλα από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ …  απολαύστε τα…

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, Ιαπωνική λογοτεχνία, Haruki Murakami [tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας