ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2010

Ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που διεξάγονται στο Βανκούβερ του Καναδά και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.  Μετά από τέσσερις μήνες περιπλανήσεων στη Νότια Αμερική, η Ολυμπιακή φλόγα των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2010 έφτασε στο Βανκούβερ του Καναδά και την Παρασκευή το βράδυ άναψε στην τελετή έναρξης των Αγώνων.Η διοργάνωση επέστρεψε μετά από 22 χρόνια στον Καναδά. Είναι η τρίτη διοργάνωση που θα γίνει στη χώρα, αφού είχαν προηγηθεί οι Θερινοί Ολυμπιακοί στο Μόντρεαλ το 1976 και οι Χειμερινοί στο Κάλγκαρι το 1988. Τα βασικά αθλήματα των χιονοδρομιών θα λάβουν χώρα στο Ουίσλερ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» των χειμερινών σπορ. Εκτιμάται πως στο Βανκούβερ θα δώσουν το «παρών» περισσότερες από 80 χώρες με περίπου 5.500 αθλητές και προπονητές, ενώ στη διοργάνωση την Ελλάδα εκπροσωπούν  τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες οι (Θανάσης Τσακίρης -σημαιοφόρος-, Βασίλης Δημητριάδης, Λευτέρης Φάφαλης, Στέφανος Αλέξης Τσιμικάλης, Μαρία Ντάνου, Παναγιώτα Τσακίρη και Σοφία Ράλλη). Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι ο 45χρονος Τσακίρης θα μετάσχει (για πέμπτη φορά στην καριέρα του) στους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς μαζί με την 20χρονη κόρη του, η οποία έκανε το 2006 το ντεμπούτο της στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» των χειμερινών σπορ.
Μεταδίδονται καθημερινά από την Κρατική τηλεόραση και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αθλήματα όπως  snowboarding, cross country skiing, ελεύθερο σκι, αλπικό σκι, speed skating, short track, Nordic combined, σκελετός, λουτζ, χόκεϋ πάγου, κέρλινγκ, έλκηθρο και καλλιτεχνικό πατινάζ.

                   

Όσοι αναγνώστες  ενδιαφέρονται για περαιτέρω ενημέρωση γύρω από τον αθλητισμό και τους ολυμπιακούς αγώνες,  μπορούν να ενημερωθούν μέσα από τη συλλογή βιβλίων της βιβλιοθήκης. Υπάρχουν βιβλία όπως:

  • Αθλητισμός: ένας έρωτας αλλιώτικος του Γκουλιώνη Θέμου, εκδόσεις Γεωργιάδη
  • Στα άδυτα των ολυμπιακών αγώνων η πολιτική, τα σκάνδαλα, τομεγαλείο του Pound Nick εκδόσεις Κριτική
  • Τεχνική της χιονοδρομίας αλπικό σκι-alpine skiing,carvingski,χιονοσανίδα-snowboard,σκι αντοχής-cross coundry ski,roller ski του Γιοβάνη Βασίλη, εκδόσεις Κριτική

και για τους μικρούς μας φίλους:

  • Αρχαία Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες του Στρατίκη Πότη, εκδόσεις Στρατίκης
  • Ο Ολυμπιονίκης Μακεδόνας της Καλλιόπης Σφαέλλου, εκδόσεις Άγκυρα

[tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Ολυμπιακοί αγώνες, Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες 2010, αθλητισμός, Καναδάς, Βανκούβερ [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας