ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΠΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με επιτυχία στέφθηκε  για μια ακόμη φορά η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που δόθηκε από τη Μικτή Χορωδία ΚΕΠΑ Βέροιας στη Χώρο Τεχνών της πόλης μας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα της φετινής Χριστουγεννιάτικης συναυλίας συμπεριλάμβανε αυτή τη φορά, εκτός από κλασσικά έργα της χορωδίας της Μικτής Χορωδίας ΚΕΠΑ Βέροιας και κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για  το έργο German Mass, D. 872. με το οποίο η Μικτή Χορωδία ΚΕΠΑ Βέροιας έκανε ένα άλμα προς τα εμπρός,  αφού ερμήνευσε  για πρώτη φορά στην Ημαθία ένα ολόκληρο κλασσικό έργο.  Η Γερμανική Λειτουργία είναι ένα από τα τελευταία θρησκευτικά έργα του Franz Schubert και αποδόθηκε από  την χορωδία μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα. Στο πιάνο συνόδευσε η Βαλεντίνη Φωκά και διεύθυνε η Δήμητρα Ζησέκα.       Επίσης, τη συναυλία άνοιξε η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης η οποία ερμήνευσε  αποσπάσματα  από τα έργα: Ορατόριο «Χριστός» του Mendelson, «Δημιουργία» του Haydn, «Μεσσίας» του  Handel, «Χριστουγεννιάτικο Τετράπτυχο» του Strommen, «Δόξα Θεώ» του Adam και το Επεσκέψατο ημάς του Καζάκογλου.

Οι  λάτρεις της κλασσικής μουσικής ή ακόμη και όσοι θέλουν να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, πλημμυρίζοντας το χώρο τους με μουσική διαφορετική από αυτή που ακούνε ημέρες μη γιορτινές, μπορούν να βρουν στη βιβλιοθήκη της Βέροιας ποικίλα CDs μουσικής όπως του   Franz Schubert, του  Mendelson και πολλών άλλων.

                 

 

 

 

[tags] Βέροια, Δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθιας, Χώρος Τεχνών ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Xορωδία, Χριστουγεννιάτικη συναυλία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας