Αποκριά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας! – Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Ο Φεβρουάριος, μήνας Αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να ζωγραφίσουμε, να κάνουμε κατασκευές.

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
Εγγραφές από Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Χειμωνιάτικο τοπίο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ». Αυτοσχεδιασμοί και μεταμορφώσεις με βάση τον πίνακα «Χειμωνιάτικο τοπίο» του Βαν Γκογκ και τις «Τέσσερις εποχές» του Βιβάλντι. Ακολουθεί εικαστική δραστηριότητα. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Ο μικρός σκαντζόχοιρος μια χειμωνιάτικη νύχτα». Ο παγωμένος αέρας ξύπνησε τον Μικρό Σκαντζόχοιρο από το βαθύ χειμωνιάτικο ύπνο του. Προσπάθησε να ξανακοιμηθεί, αλλά στάθηκε αδύνατο. Έκανε πολύ κρύο. Ξαφνικά, έπεσε από τον ουρανό ένα δέμα που είχε το όνομα του, το καλύτερο δώρο του κόσμου! Ανακαλύπτουμε το δώρο του και κατασκευάζουμε το δικό μας. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Χειμωνιάτικο τοπίο του Πάμπλο Πικάσο». Αυτοσχεδιασμοί και μεταμορφώσεις με βάση τον πίνακα «Χειμωνιάτικο τοπίο»  του Πικάσο και τις «Τέσσερις εποχές» του Βιβάλντι. Ακολουθεί εικαστική δραστηριότητα. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Ο Αρλεκίνος» της Ζωρζ Σαρή. Κυριακή της Αποκριάς και ένα μικρό αγόρι που είναι φτωχό δεν έχει στολή για να συμμετέχει στο γλέντι της Αποκριάς… Ελάτε να κατασκευάσουμε τον δικό μας Αρλεκίνο και να φωτογραφηθούμε μαζί του. Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 4.00-5.30 το απόγευμα
«Το Γαϊτανάκι». Τι γίνεται όταν τα παιδιά της γης αρνούνται να πιάσουν γερά τα χέρια; θα τα καταφέρουν άραγε να μονιάσουν και να στήσουν χορό;  Αν θέλεις και εσύ να συμμετέχεις στο γαϊτανάκι της ελπίδας σε περιμένουμε στην όμορφη παρέα μας. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Το καρναβάλι των ζώων». Μια φορά κι έναν καιρό στο μακρινό μέλλον όλα τα ζώα συμφώνησαν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή, ένα πάρτι… Κάτι σαν καρναβάλι… Ας το ονομάσουμε “Το καρναβάλι των ζώων”! Ελάτε να το γνωρίσουμε και να κατασκευάσουμε τη δική μας  αποκριάτικη μάσκα. Για παιδιά  8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Μια αράχνη μόνη ψάχνει».
Την λένε αράχνη και κάτι ψάχνει! Τον ιστό της κόβει, ράβει γρήγορα για να προλάβει… Μα να ράβει και να πλέκει, πόσο πια θα το αντέχει… Γινόμαστε μικρές αράχνες και πλέκουμε τον ιστό μας. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο
και σε ένα ως επιλαχόντες.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας