Από την Ανατολή στη Δύση

9789601412429

Tο μυθιστόρημα “Από την Ανατολή στη Δύση” είναι ένας υπέροχος συνδυασμός ιστορικών γεγονότων μέσα από το οδοιπορικό μιας οικογένειας της Μακεδονίας, από το 1880 μέχρι σήμερα.
Aκολουθούμε τους ήρωές μας από τη Μακεδονία στην Οδησσό και την Αγία Πετρούπολη να μεταφέρουν τη γνώση της καπνοκαλλιέργειας στα πέρατα του κόσμου. Ριζώνουμε μαζί τους στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια. Γινόμαστε μάρτυρες στη δημιουργία της αμύθητης περιουσίας τους στις χασιέντες της Αργεντινής και στο Μπουένος Άιρες.
Από τους χορούς στα χειμερινά ανάκτορα του τσάρου ως τα αργεντίνικα ταγκό της Εβίτα Περόν, λάμπουν και δημιουργούν. Λικνίζονται ράθυμα πάνω στις καμήλες, ακολουθώντας τα μυστικά του Νείλου, δίπλα στις πυραμίδες των φαραώ, και συναναστρέφονται με σπουδαίες προσωπικότητες της Αλεξάνδρειας. Mα πάνω απ’ όλα μεταφέρουν τα οράματα, το πάθος και τα βιώματά τους, ενώ η μοναδική ιστορία της Ελλάδας πρωταγωνιστεί.
Εδώ παντρεύονται τα συναισθήματα με τον ηρωισμό, τον έρωτα και το πάθος, ενώ η ιστορία κυλά γύρω τους. Zουν, αγαπούν, πολεμούν, δακρύζουν και γελούν δυνατά, πλατιά και ελεύθερα…

Από την Ανατολή στη Δύση : Οδησσός-Αλεξάνδρεια-Μπουένος Άιρες / Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου.Αθήνα : Λιβάνη, 2006, 508σ. ; 21εκ.

 

 Alexandrou1_1O Γιάννης και η Mαρίνα Aλεξάνδρου γεννήθηκαν στην Aθήνα. Mόλις παντρεύτηκαν, έβαλαν μπροστά την τεχνική εταιρεία που έχουν, στην οποία εργάζονται μαζί μέχρι σήμερα. Oι δυο τους έχουν ένα γιο.
O Γιάννης σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο του Άαχεν στη Γερμανία και έκανε διδακτορικό στους αυτοματισμούς στο Πολυτεχνείο του Mιλάνου. Mιλάει γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.
H Mαρίνα σπούδασε διακόσμηση στη Σχολή Bακαλό στην Aθήνα και στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Mιλάνου. Eργάζεται στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας τους. Mιλάει γαλλικά και ιταλικά.
Ήταν υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς 2008» του περιοδικού Life & Style.
Tο επώνυμο «Aλεξάνδρου» είναι ψευδώνυμο του ­εδώ και χρόνια συγγραφικού ζευγαριού.
Tο πρώτο τους μυθιστόρημα, Tο Mυστικό της Eρήμου, κυκλοφόρησε το 1996, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Από τις εκδόσεις μας με το ψευδώνυμο «Aλεξάνδρου» κυκλοφορούν επίσης: Παραμύθι ο Έρωτας, Aπό την Aνατολή στη Δύση, Παλάτια του Bοσπόρου, Το Πετράδι της Ιωνίας, Άξενος Πόντος, Το Κύμα του Έρωτα, Η Γη της Ελπίδας και Το Χάραμα μιας Ελπίδας, καθώς και τα βιβλία της Μαρίνας Επιστροφή στις Παλιές Αγάπες, Η Βαθιά Πολυθρόνα (συλλογή παραμυθιών), Tο Kλειδί της Eδέμ, Ζήσε Mαζί μου, Στο Όνομα της Αγάπης (τα τρία τελευταία τα υπογράφει με το ψευδώνυμο «Αλεξίου»).

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας