Γίνε διαιτολόγος του εαυτού σου

b175990Παρατηρήστε τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι η ιδέα σας ή ο κόσµος ολοένα και περισσότερο τείνει να παχαίνει; Φταίει µόνο ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι γρήγοροι ρυθµοί; Κι εµείς; Σε όλα αυτά εµείς δεν έχουµε µερίδιο ευθύνης; Μήπως τελικά αποδεχόµαστε παθητικά τις εξελίξεις της ζωής; Ή µήπως σε ένα µεγάλο κοµµάτι του πληθυσµού η απώλεια βάρους έχει γίνει εµµονή;
Ήρθε η ώρα να αντιδράσουµε, να εκπαιδεύσουµε ξανά τους εαυτούς µας πάνω σε θέµατα διατροφής. Τώρα είναι η στιγµή να αποκτήσουµε εφόδια και να αναλάβουµε τον έλεγχο της διατροφικής µας συµπεριφοράς και του βάρους µας.
Το βιβλίο αποτελεί ένα βοήθηµα για άτοµα που θέλουν να χάσουν µόνιµα βάρος. Περιέχει συµβουλές που θα βοηθήσουν τον κάθε αναγνώστη να βάλει τους δικούς του στόχους, να δει µε κριτική µατιά τη διατροφή του, να αποκτήσει αυτοέλεγχο και να βελτιώσει τις συνήθειες και τα κιλά του. Απευθύνεται σε άτοµα που θέλουν να αποκτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της διατροφής και της υγείας τους και όχι να ακολουθούν τυφλά ένα διατροφικό µενού. Το βιβλίο στηρίζεται στα πιο πρόσφατα επιστηµονικά δεδοµένα και θα βοηθήσει τους αναγνώστες σε κάθε στάδιο της προσπάθειάς τους προς τη βελτίωση της διατροφής και του βάρους τους.
Ένα βιβλίο που επιχειρεί να προβληµατίσει τον αναγνώστη δίνοντάς του το µήνυµα ότι από τον ίδιο και από τις επιλογές του εξαρτάται τόσο η µελλοντική του υγεία όσο και το βάρος του.
Ένα βιβλίο ρεαλιστικό και απλό, µε πρακτικές ιδέες και συνταγές, ένα βιβλίο εργαλείο στα χέρια του αναγνώστη.

Γίνε διαιτολόγος του εαυτού σου : μικρές αλλαγές στη διατροφή για περισσότερη υγεία και λιγότερα κιλά / Χριστίνα Οικονομίδου-Πιερίδου.Αθήνα : Διόπτρα, 2012.242σ. : εικ. ; 22εκ.

 

Η Χριστίνα Οικονομίδου-Πιερίδου παρακολούθησε σπουδές τετραετούς φοίτησης στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με τίτλο Β.Sc. Nutrition & Dietetics. Στη συνέχεια έκανε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο Surrey University και πήρε Master στη Nutritional Medicine (Θεραπευτική Διατροφή). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε κλινική εξάσκηση στα νοσοκομεία Whittington και Hammersmith του Λονδίνου όπου εργάστηκε αργότερα για ένα χρόνο ως Κλινικός Διαιτολόγος. Εργάστηκε για τρία χρόνια ως Διαιτολόγος στο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο “Υγεία του Παιδιού”,το οποίο αποτελεί φορέα πρόληψης νοσημάτων και επιτελεί ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο με στόχο την υγεία του παιδιού. Εργάζεται από το 2000 ιδιωτικά στη Λεμεσό ως Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και είναι μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου. Δίνει συχνά διαλέξεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία, και ειδικά σεμινάρια σε θέματα διατροφής. Αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο και από το 2005 διατηρεί την ιστοσελίδα www.nutritionmatters.cy.net.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας