ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στο πλαίσιο της 9ης εβδομάδας γαλλικού κινηματογράφου, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας «ταξιδεύουν» τον γαλλικό κινηματογράφο σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιούν προβολές ταινιών σε όλες τις πόλεις.
Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Σχολικό Σύμβουλο Γαλλικών (ΠΕ05) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας οργανώνουν την προβολή τριών παιδικών γαλλικών ταινιών (Le tableau, Couleur de peau : miel, Le jour des corneilles) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8, Βέροια).
Η προβολή των ταινιών θα γίνει από τη Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 11 Απριλίου, τις πρωινές ώρες, με ελεύθερη είσοδο. Οι επιλεγμένες ταινίες είναι  γαλλικές με ελληνικούς υπότιτλους και απευθύνονται σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου.

Πρόγραμμα προβολών

Δευτέρα 7/4 έως και Παρασκευή 11/4

  • 08.45-10.00: Le tableau
  • 10.30 – 11.45 : Couleur de peau: miel
  • 12.15 – 13.45 : Le jour des corneilles

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια/ες από τις ταινίες παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (Έφη Αντωνιάδου, 2331024588), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.  

Οι ίδιες ταινίες, θα προβληθούν τη Μ.Δευτέρα και τη Μ.Τρίτη τις ίδιες ώρες με ελεύθερη συμμετοχή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

LE TABLEAU
FRANCE – BELGIQUE / ΓΑΛΛΊΑΒΕΛΓΙΟ, 2011Σκηνοθεσία / Réalisation: Jean-François Laguionie
Σενάριο / Scénario: Anik Le Ray | Γραφιστικά / Graphiste: Jean Palenstjin, Jean-François Laguionie, Rémi Chayé, Julien Bisaro | Mοντάζ / Montage: Emmanuel de Miranda | Φωνές / Avec les voix de: Jessica Monceau, Adrien Larmande, Thierry Jahn | Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 76΄
Ένας πύργος, ανθισμένοι κήποι και ένα απειλητικό δάσος είναι αυτά που άφησε ημιτελή ένας Ζωγράφος, για άγνωστους λό­γους. Σε αυτόν τον πίνακα ζουν τρία είδη ηρώων: οι Toupins που είναι τελείως ζωγραφισμένοι, οι Pafinis στους οποίους λείπουν μερικά χρώματα και οι Reufs που είναι απλά σκίτσα.
(Για όλες τις ηλικίες)

kini2LE JOUR DES CORNEILLES
FRANCE, LUXEMBOURG, CANADA, BELGIUM
ΓΑΛΛΊΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟ, ΚΑΝΑΔΆ, ΒΈΛΓΙΟ, 2012Σκηνοθεσία / Réalisation : Jean-Christophe Dessaint | Σενάριο / Scénario : Amandine Taffin, d’après le roman de Jean-François Beauchemin | Φωτογραφία / Photographie : Patrice Suau
Mοντάζ / Montage : Opportune Taffin | Hθοποιοί / Avec : Jean Reno, Lorànt Deutsch, Isabelle Carré | Έγχρωμο / Couleur,
35 mm, 96΄.
Ο Courge ζει με τον πατέρα του, ένα τυραννικό γίγαντα που του απα­γορεύει να βγει από το δάσος στο οποίο ζουν. Έχοντας πλήρη άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, το αγόρι μεγαλώνει με μοναδική παρέα τα ήρεμα φαντάσματα που στοιχειώνουν το δάσος. Όλα αυτά μέχρι τη μέρα που αναγκάζεται να πάει στο κοντινότερο χωριό, όπου θα συναντήσει τη νεαρή Manon.
(Για όλες τις ηλικίες)

COULEUR DE PEAU : MIEL
FRANCE – BELGIQUE / ΓΑΛΛΊΑΒΕΛΓΙΟ, 2012Σκηνοθεσία / Réalisation : Laurent Boileau, Jung Henin
Σενάριο / Scénario : Βασισμένη στην ταινία του Jung Henin Φωτογραφία / Photographie : Rémon Fromont | Mοντάζ / Montage: Ewin Ryckaert | Φωνές / Avec les voix de: William Coryn, Christelle Cornil | Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 75΄.
Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, 200.000 παιδιά διασκορ­πίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννημένος στην Σεούλ και υιοθετημένος από μια βελγική οικογένεια, ο Jung είναι ένα από αυτά. Βασισμένη στο μυθιστόρημα Couleur de peau: Miel, η ταινία επιστρέφει στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Jung: το ορφανοτροφείο, την άφιξή του στο Βέλγιο, την οικογενειακή ζωή, την δύσκολη εφηβεία…
(Για παιδιά άνω των 10 ετών)

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 2 Απριλίου 2014
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας