Γεύσεις και μυρωδιές

Είναι αλήθεια πως όλο και περισσότερο χρησιμοποιούμε αρωματικά φυτά στη μαγειρική μας για να κάνουμε φαγητά πιο νόστιμα. Δεν είναι όμως μόνο το άρωμα ή η νοστιμιά που προσθέτουν στα φαγητά μας. Περιέχουν και διάφορα συστατικά αναγκαία για την υγιεινή μας διατροφή. Στη συλλογή μας υπάρχουν βιβλία σχετικά. Κάποιοι συγγραφείς μάλιστα ταξίδεψαν σε τέσσερις ηπείρους για να απολαύσουν από κοντά μυρουδιές, γεύσεις και αρώματα. Έτσι έχουμε μπαχαρικό λεξικό και βιβλία όχι μόνο με μπαχαρικά αλλά και με συνταγές απ’όλο τον κόσμο και κυρίως από τις χώρες παραγωγής τους. Ακόμα κι αν δε σας αρέσουν τα αρωματισμένα φαγητά μπορείτε να ταξιδέψετε σ’εξωτικές χώρες και να νοιώσετε τις μυρουδιές μέσα από τις περιγραφές των βιβλίων αυτών.

[Tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βεροίας, μαγειρική, μπαχαρικά, κουζίνα, αρωματικά φυτά [/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 9 Ιουνίου 2008
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας