ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας υποστήριξης
για την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της
«ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ!»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει χαρακτηριστεί «ελληνικό θαύμα». Από μία μικρή βιβλιοθήκη σε μια ορεινή περιοχή της Βόρειας Ελλάδας εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες Βιβλιοθήκες του κόσμου. Σήμερα αποτελεί τον πυρήνα της τοπικής κοινωνίας, με 31.375 εγγεγραμμένα μέλη (60% του πληθυσμού της Βέροιας), 800 επισκέπτες ημερησίως κάθε ηλικίας και ειδικά μαθητές (το 2014 τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν 5.200 μαθητές), ενώ από το Νοέμβριο του 1999 ως το Νοέμβριο του 2015 ο δανεισμός (βιβλίων, περιοδικών, επιτραπέζιων παιχνιδιών κ.λπ.) ανήλθε στα 2.943.633 τεκμήρια!

Το 2010 ήρθε και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της, με τη Βράβευσή της –ανάμεσα σε 350 Βιβλιοθήκες παγκοσμίως –με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates. Με τα χρήματα που συνόδεψαν το Βραβείο, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα για να εξοικονομείται ενέργεια, δημιουργήθηκε το media lab στον 1ο όροφο που κατακλύζεται από κόσμο και αναβαθμίστηκε ο τεχνολογικός της εξοπλισμός. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου. Έτσι θα έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, που θα προσφέρει στο κοινό και τους καλλιτέχνες –συγγραφείς, το ιδανικό περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, για να παρακολουθούν και να παρουσιάζουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες: παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ταινιών, ακόμη και σεμινάρια μαγειρικής! Για τον εξοπλισμό όμως των χώρων αυτών απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100,000€.

Για το λόγο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, πιστή για άλλη μια φορά στις καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις, ακολουθεί τους τρόπους χρηματοδότησης που εφαρμόζουν παγκοσμίως, μεγάλοι πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί σήμερα, και ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας υποστήριξης για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού από το ευρύ κοινό και τους υποστηρικτές της στη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Η ενημέρωση για τους σκοπούς της εκστρατείας και τους τρόπους υποστήριξης γίνεται μέσω της πλατφόρμας support.libver.gr και ξεκινάει στις 11 Ιανουαρίου.

Ελπίζουμε και στη δική σας πολύτιμη συμβολή για τη διάδοση του μηνύματος.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ!

Για επικοινωνία σχετικά με θέματα Τύπου επικοινωνήστε με:

Μάνια Ντάνου 6937056207 mania.danou@gmail.com

Ναταλία Κατηφόρη 6972345289 natalia@opusltd.com

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας