Για την Έλσα

Ελσάκι για σένα, που σου άρεσε η ιδέα της συνταγής. Έτσι σήμερα, χωρίς εικόνα, επειδή οι συνταγές μου είναι συγκεντωμένες σ’ένα τετραδιάκι και προέρχονται από περιοδικά, φίλες, βιβλία μαγειρικής και πάει λέγοντας, θα σου γράψω δύο συνταγές. Απλές κι εύκολες. Γιατί το θέμα για μένα είναι: η συνταγή να είναι απλή και γρήγορη κι εύκολη στην εκτέλεσή της, νόστιμη στη γεύση της και όσο γίνεται πιο υγιεινή.

1. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ (αλάδωτο)

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό πατάτες, 1/2 κιλό ινδοκάρυδο, 1/2 κιλό ζάχαρη, κερασάκια για το στόλισμα (γλυκό κουταλιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομμάτια και τις βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι. Αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πολτό στο multi. Αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο νερό. (συνήθως δέ χρειάζεται). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μία ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, αφού βάλουμε στο κέντρο ένα κερασάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 160 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

2. ΧΑΛΒΑΣ ΧΙΟΝΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ: 4 φλυζτάνια τσαγιού νερό, 2 φλ.τσ. ζάχαρη, 1/2 πακέτο βιτάμ, 250 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό, λίγο αλάτι που το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, 150 γραμμάρια ινδοκάρυδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά προσέχοντας να μη σβωλιάσει. Μόλις πήξει λίγο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο. Το ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σ’ένα μέτριο τάπερ ή ταψί στενόμακρο. Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά από ώρα κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε. Αυτή την εποχή λόγω ζέστης, είναι καλύτερα να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

[Tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, ζαχαροπλαστική, υγιεινές συνταγές[/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας