“Για το ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο της Ημαθίας”

Φωτογραφία: από την επίσκεψη στη Χαρίεσσα.

Αυτές τις ημέρες έγινε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση της Infosystem. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η ανάγκη να συνδεθούν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες με την καθημερινές ανάγκες του πολίτη. Για να γίνει όμως αυτό εφικτό χρειάζεται να εξαπλωθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τον ίντερνετ με μεγάλες ταχύτητες. Στο νομό μας εδώ και λίγους μήνες υπάρχει το ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο. Ήδη, όπως αναφέρει και κάποιο μέλος του δικτύου αυτού με σχόλιό του σαυτό το blog, το δίκτυο αυτό επεκτείνεται και καλύπτει αρκετές περιοχές. Χρειάζεται λοιπόν καλύτερη ενημέρωση και φαίνεται ότι αυτό τον ρόλο μπορεί να παίξει η Κινητή Βιβλιοθήκη. Να γίνει δηλαδή, μεταξύ άλλων, ένας κόμβος συνεχούς ροής πληροφοριών σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τα δίκτυα και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στο νομό μας.


“Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Βέροιας είναι μία νόμιμη μη κερδοσκοπική κοινότητα με σκοπό την εξάπλωση του ασύρματου ευζωνικού δικτύου στην περιοχή της Ημαθίας καθώς και έξω από αυτήν.
Για την μετάδοση χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο IEEE802,11b στην μπάντα των 2,4Ghz.
Τα πλεονεκτήματα του δικτύου είναι το χαμηλό κόστος, οι γρήγορες ταχύτητες καθώς και υπηρεσίες που προφέρει .
Τέτοιες κοινότητες υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με κοινή φιλοδοξία κάποια μέρα να ενωθούν μεταξύ τους.Κύριος στόχος είναι η δημιουργία όσο των δυνατών περισσότερων κόμβων για την εξάπλωση του δικτύου.
Αν ενδιαφέρεστε να συνδεθείτε στο δίκτυο βοηθώντας στην εξάπλωσή του και επωφελούμενοι τις υπηρεσίες του δεν έχετε παρά να επισκευτείτε το Forum και να επικοινωνήσετε με τα μέλη του VWMN να σας βοηθήσουν. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για να χρησιμοποιήσετε αυτές της σελίδες πλήρες
θα πρέπει να γραφτείτε με ένα αληθινό email Εγγραφή.
Μετά την ενεργοποίηση μέσο του link στο email που σας απεστάλη μπορείτε να Συνδεθείτε

Οι κινητές Βιβλιοθήκες επισκέφθηκαν στις 5 Οκτωβρίου του 2007 το 8ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Προμηθέα της Βέροιας και τα χωριά Μαρίνα, Μονόσπιτα και Χαρίεσσα στο νομό της Ημαθίας. Φωτογραφίες από τις επισκέψεις αυτές μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε στο χώρο της Βιβλιοθήκης στο flickr .


View Larger Map

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 8 Οκτωβρίου 2007
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας