Γραμματική και Συντακτικό Ε΄Δημοτικού και ελέγχω τις γνώσεις μου στην ορθογραφία-γραμματική-λεξιλόγιο Ε΄Δημοτικού

γραΤο βιβλίο αυτό παρουσιάζει με εύχρηστο και μεθοδικό τρόπο την ύλη της γραμματικής και βασικά συντακτικά φαινόμενα της νεοελληνικής γλώσσας, όπως αυτά δίνονται στο εγχειρίδιο “Γραμματική Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού”.Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:- θεωρία με παρατηρήσεις και επισημάνσεις στα πιο δύσκολα σημεία της- ποικίλα παραδείγματα- συγκεντρωτικούς πίνακες σχετικά με την ορθογραφία των καταλήξεων- ασκήσεις των οποίων οι απαντήσεις βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου. Ειδικά για τα ρήματα, εκτός από τα παραπάνω, παραθέτουμε στο τέλος του βιβλίου: 33 αναλυτικούς πίνακες με κλιτικά υποδείγματα- Κατάλογο Βασικών Ρημάτων για το Δημοτικό (περίπου 1.000 ρήματα της νεοελληνικής) τα οποία παραπέμπουμε στους αντίστοιχους πίνακες κλίσης- Αρχικούς Χρόνους Ρημάτων που παρουσιάζουν ιδιαίτερη κλίση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές κάθε δυνατή βοήθεια για την εκμάθηση και την πλήρη κατανόηση των διάφορων γραμματικών και συντακτικών φαινομένων της γλώσσας. Έτσι, οι μαθητές θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δυσκολία και να χρησιμοποιήσουν σωστά τη γλώσσα, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Γραμματική και συντακτικό : Ε΄ δημοτικού / Νίκη Σάκκου .Αθήνα : Σαββάλας, 2011.366σ. ; 24εκ.

ογλΤο βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να ελέγξουν τις γνώσεις τους και να εξασκηθούν στο μάθημα της Γλώσσας. Για τον λόγο αυτό ακολουθεί μάθημα-μάθημα το σχολικό βιβλίο, δίνοντας έμφαση στη γραμματική, το συντακτικό, την ορθογραφία και το λεξιλόγιο.Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει: – τη γραμματική ή/και το συντακτικό του μαθήματος – την ορθογραφία του μαθήματος- το λεξιλόγιο του μαθήματος (συνώνυμα και αντίθετα των σημαντικότερων λέξεων του κειμένου) – ερωτήσεις-ασκήσεις πολλαπλής επιλογής.Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει το “Μιλάμε και γράφουμε σωστά”, με ερωτήσεις-ασκήσεις που αφορούν λάθη που γίνονται συχνά στον γραπτό και τον προφορικό λόγο.Οι απαντήσεις όλων των ερωτήσεων βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου.

Ελέγχω τις γνώσεις μου στην ορθογραφία, τη γραμματική και το λεξικό : Ε΄ δημοτικού : ακολουθεί μάθημα-μάθημα το σχολικό βιβλίο της γλώσσας / Νίκη Σάκκου. Αθήνα : Σαββάλας, 2011 288σ. ; 24εκ.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας