Δεν είναι τόσο περίπλοκο : 12 βασικοί κανόνες για την ανατροφή……

 

 

Είναι κοινή η πεποίθηση πως το μεγάλωμα των παιδιών είναι πολύ σημαντικό για κάθε γονιό. Επίσης, είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια βιβλιογραφία έχει εμπλουτιστεί με πλήθος βιβλίων, που έχουν γραφτεί από ειδικούς, οι οποίοι προτείνουν μεθόδους και λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Το έργο που κρατάτε στα χέρια σας, αντιθέτως, είναι γραμμένο από έναν γονέα, ο οποίος αποφάσισε να μοιραστεί με άλλους γονείς την εμπειρία του. Δεν είναι απλώς αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας, η οποία πολλές φορές βασίζεται στη θεωρία και τις στατιστικές, αλλά έχοντας ο ίδιος βρεθεί στα χαρακώματα της μάχης που δίνει κάθε γονιός για να μεγαλώσει τα παιδιά του, μεταφέρει με απλό και λιτό λόγο τους βασικούς κανόνες που ο ίδιος εφάρμοσε και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ωφέλιμοι.
Δώδεκα βασικοί κανόνες παρουσιάζονται, μέσα από τους οποίους κάθε γονιός μαθαίνει αφενός ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη του και αφετέρου πώς μπορεί να τ’ αποφύγει και να οικοδομήσει υγιή θεμέλια για την ανατροφή του παιδιού του. Μαθαίνει να επαινεί δίχως να κακομαθαίνει, να εμπνέει εμπιστοσύνη χωρίς να καλλιεργεί τη θρασύτητα, να θέτει όρια δίχως ενοχές κ.λπ.
Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς κανόνες, σύντομα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς μπορούν να μετατραπούν σε μια πολύτιμη εμπειρία ζωής.

 

Δεν είναι τόσο περίπλοκο : 12 βασικοί κανόνες για την ανατροφή ευτυχισμένων και με αυτοπεποίθηση παιδιών / Doug Peine.Αθήνα : Ωρίων, 2005.176σ. ; 21εκ.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας