Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας – Κ.Ι.Κ.Π.Ε. Πρόγραμμα λειτουργίας των Κινητών Βιβλιοθηκών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας -Νοέμβριος 2021-

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία των κινητών βιβλιοθηκών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας μέσω του Future Library.

Η συνεχιζόμενη λειτουργία των κινητών βιβλιοθηκών ακόμη και την περίοδο της πανδημίας αναδεικνύει μεταξύ άλλων τη σημασία που δίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δημόσια Βιβλιοθήκη, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, Δωρητής) στην ανάγκη να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τις πληροφορίες και οι κοινότητες απομακρυσμένων περιοχών.

Η λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας και ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ώστε να βοηθήσουμε όλοι στη μη περαιτέρω εξάπλωση του Coronavirus (COVID-19).

Τη σχολική χρονιά 2021-2022 βασική  προτεραιότητα είναι να προστεθούν και νέα δανειστικά κέντρα ώστε να  καλυφθούν οι ανάγκες και άλλων σχολείων του Ν. Ημαθίας που ζητάνε τη συνεργασία μας.

Από το 2017 έως και το 2020 η κινητή βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας έχει πραγματοποιήσει 378 δρομολόγια σε 86 δανειστικά κέντρα στο Ν. Ημαθίας (δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, γυμνάσια, κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, παραθεριστικά κέντρα τους καλοκαιρινούς μήνες και την Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας «Θεραπευτήριο Ασκληπιός») με συνολικά 33.777 δανεισμούς βιβλίων.

Το πρόγραμμα κίνησης της κινητής βιβλιοθήκης ανακοινώνεται την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα στο διαδικτυακό της ιστότοπο (https://www.libver.gr/) με σκοπό την σωστή ενημέρωση των πολιτών για την επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης στην περιοχή τους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δρομολογίων για το Νοέμβριο 2021  https://bit.ly/3nMzbA8

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοποί του είναι η προσφορά κοινωνικού έργου, η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία έννοια  εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα, η αξιοποίηση των Συλλογών και των Αρχείων που διαθέτει το Ίδρυμα και η προβολή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, υποστηρίζει το έργο Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια με τον εμπλουτισμό των συλλογών τους και γενικότερα έχει ενισχύσει οικονομικά ποικίλες δράσεις πολιτισμού, κοινωνικής ευαισθησίας και εθνικής σκοπιμότητας.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 4 Νοεμβρίου 2021
in Κινητές Βιβλιοθήκες, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας