«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» – Αύγουστος 2022

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Email Image

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επέστρεψε! Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, υποδέχονται μικρούς και μεγάλους φίλους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης. Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους… γιατί τα καλοκαίρια στη Βιβλιοθήκη είναι πάντα όμορφα!!

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://registrations.libver.gr/ από το Σάββατο 30/07/2022 στις 09:00 π.μ..

Οδηγίες για τη χρήση του συστήματος εγγραφών μπορείτε να βρείτε  στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.libver.gr/registrations-web-app/.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

 

Τρίτη 2 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Διαδρομές στη φύση».

Τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση μέσα από μυρωδιές, μαθαίνουν για τους σπόρους «ταξιδευτές», και αφηγούνται τις ιστορίες αυτών των διαδρομών. Με τον Γιώργο Ρουκά. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 3 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Πειρατικές διαδρομές».

Τα παιδιά προσεγγίζουν το θέμα της πειρατείας και παίρνουν μέρος σε ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού ακολουθώντας μυστικές διαδρομές μέσα στη βιβλιοθήκη. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 4 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Παραδοσιακές διαδρομές».

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής, δημιουργώντας τα δικά τους υφαντά. Με τον Γιώργο Ρουκά. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 9 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Διαδρομές προς το σπίτι».

Τα παιδιά εστιάζουν στην αξία της κατοικίας και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουν διαφορετικά είδη σπιτιών και φτιάχνουν τη γειτονιά τους, την πόλη ή το χωριό τους ή τη δική τους φανταστική πολιτεία. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 10 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Διαδρομές στ’ αστέρια».

Τα παιδιά με ένα διασκεδαστικό τρόπο, έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές της Αστρονομίας. Μελετούν τους αστερισμούς, μαθαίνουν πώς να τους αναγνωρίζουν, παίζουν κουίζ και κατασκευάζουν με απλά υλικά ένα μοντέλο αναπαράστασης! Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όσα εργαστήρια επιθυμούν

 και αντιστοιχούν στην ηλικία τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, 
www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 29 Ιουλίου 2022
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας