«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει! Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης. Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους… γιατί τα καλοκαίρια στη Βιβλιοθήκη είναι πάντα όμορφα!!

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://registrations.libver.gr/ από το Σάββατο 02/07/2022 στις 09:00 π.μ..

Οδηγίες για τη χρήση του συστήματος εγγραφών μπορείτε να βρείτε  στο https://www.libver.gr/registrations-web-app/.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όσα εργαστήρια επιθυμούν
και αντιστοιχούν στην ηλικία τους.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Τρίτη 5 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα! Η αφετηρία»
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, περιγράφουν τη δική τους διαδρομή από το σπίτι μέχρι τη βιβλιοθήκη και δημιουργούν μία διαδρομή ανάγνωσης μέσα στη βιβλιοθήκη με τα βιβλία της φετινής ΚΕ.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 7 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Δημιουργικές διαδρομές»
Μπορεί να γραφτεί μια ιστορία ξεκινώντας από μια τυχαία γραμμή; Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και συνθέτουν τη δική τους περιπετειώδη, τρομακτική, αστεία, ρομαντική ή εντελώς φανταστική ιστορία, στήνοντας το σκηνικό της πάνω σε μια γραμμή!
Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 19 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Φωτεινές διαδρομές»
Πώς οι κάτοικοι των Μυκηνών ενημερώθηκαν για την πτώση της Τροίας; Τα παιδιά μαθαίνουν για τους τρόπους επικοινωνίας κατά την αρχαιότητα, γνωρίζουν το σύστημα των φρυκτωριών και φτιάχνοντας τον δικό τους εναλλακτικό οπτικό τηλέγραφο, ανταλλάσσουν μυστικά μηνύματα.
Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Διαδρομές συνεργασίας»
Τα παιδιά ορίζουν τι είναι «κοινότητα», «φυτεύουν το δικό τους δέντρο συνεργασίας, συνθέτουν όμορφες ιστορίες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και χτίζουν έτσι τη δική τους μοναδική κοινότητα.
Με τη Σοφία Γεώργου και την Κατερίνα Κυράνου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 21 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Διαδρομές από την Άπω Ανατολή».
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιαπωνική κουλτούρα, μαθαίνουν την τέχνη του Χαϊκού, ανακαλύπτουν την απλή και ευχάριστη δομή της πιο σύντομης ποιητικής φόρμας και γίνονται τα ίδια ποιητές συνθέτοντας τα δικά τους τρίστιχα ποιήματα και δημιουργώντας οριγκάμι.
Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 26 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Ποιητικές διαδρομές»
Τα παιδιά παίζουν με λέξεις, πειραματίζονται με την ομοιοκαταληξία, γράφουν τα δικά τους ποιήματα και δημιουργούν όλοι μαζί μια ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από τη φύση.
Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης

Τετάρτη 27 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Διαδρομές μαζί»
Τα παιδιά, μέσω του παιχνιδιού, χτίζουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά και καλλιεργούν τον σεβασμό προς τους άλλους.
Με τη Σεβαστή Γεωργιάδου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 28 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Θαλασσινές διαδρομές»
Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές χαράσσοντας πορείες πάνω σε χάρτες.
Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 1 Ιουλίου 2022
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας