Ενα παγωτό τη μέρα….

Η λέξη παγωτό, αλλά και το θέαμα ενός παγωτού, για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί τον απόλυτο πειρασμό του καλοκαιριού. Παγωτό σοκολάτα, παγωτό καϊμάκι, παρφέ κλπ., αφήνει το καθένα τη δική του γεύση και απόλαυση.

Οι διατροφολόγοι, μας εξηγούν ότι το παγωτό, ως γαλακτοκομικό προϊόν, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της σύστασης του γάλακτος – γεγονός πολύ σημαντικό για όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, το καθιστούν σχεδόν πολύτιμο. Σύμφωνα με έρευνες η ποσότητα του ασβεστίου που περιέχει είναι (120 mg /100gr παγωτού, όταν η αντίστοιχη ποσότητα στο πλήρες γάλα είναι 140 mg) και ο γλυκαιμικός δείκτης που καθορίζει την άνοδο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μας, είναι πολύ πιο χαμηλός από τροφές όπως το άσπρο ψωμί , το ρύζι ή το καρότο.

Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό παγωτό προσθέτοντας τρούφα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι και κομματάκια φρούτων. Αναζητήστε εύκολες συνταγές από τα βιβλία:

1. Φτιάχνοντας ονειρεμένα παγωτά από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα

2.Οι 20 καλύτερες συνταγές για παγωτά της Βέφας Αλεξιάδου (έκδοση της ίδιας)

3. Παγωτά της Carole Haudsbip από τις εκδόσεις Χρυσή Πέννα

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, ζαχαροπλαστική, παγωτά [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας