Η ιστορία του Ελληνικού Ροκ 80’s & 90’s-Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

Ένα βιβλίο μας γυρνάει στα παλιά καλά λημέρια της εγχώριας Ροκ μουσικής. Αρκετά αναλυτικό, αναφέρεται χωρίς διακρίσεις όχι μόνο σε φίρμες αλλά και σε κείνα τα Ροκ συγκροτήματα που απέκτησαν κοινό χωρίς σπόνσορες, TVτιγκλόν και φούμαρα. Σε κείνα τα γκρουπάκια που έβαζαν πολύ φαντασία και κέφι και δεν τα εξαργύρωναν συχνά σε χρήμα.

Σημαντική η καταγραφή των γκρουπ της Θεσσαλονίκης που συνοδεύεται με σχόλια για το ιδεολογικό πλαίσιο των τραγουδιών και τις μουσικές επιρροές.

“Εκτός ελέγχου”, “Εν πλω”, “Γκούλαγκ”, “Last drive”, “Ναυτία”, “Panx Romana” μας μεταφέρουν στις παλιές καλές μέρες των αυτοδιαχειριζόμενων ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης, στα πάρτι στα κατειλημμένα στέκια στο πανεπιστήμιο.

Όσο για τα κλασικά ονόματα που παρελαύνουν όπως οι “Τρύπες”, οι “Μουσικές Ταξιαρχίες” ή οι “Φατμέ” ο αναγνώστης θα βρει νέες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το μόνο πρόβλημα μετά την ανάγνωσή του είναι, πως αυτοί που τα θυμούνται από παλιά ίσως και να μελαγχολήσουν, καθώς θα αναρωτιούνται πού πήγε όλη αυτή η δημιουργία και το κέφι, πώς μάζεψε στο πλύσιμο των playlist, των εταιριών και των διαφημίσεων της “ελεύθερης”;;; ραδιοφωνίας.

[tags] Εκτός ελέγχου, Εν πλω, Γκούλαγκ, Last drive, Ναυτία, Panx Romana, Ροκ μουσική, Δημόσια Βιβλιοθήκη, Βέροια [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας