Η ψυχολογία του καρκίνου

karkinos

Το βιβλίο μιλά για τις νέες έρευνες που αποκαλύπτουν σταθερούς συνδετικούς κρίκους μεταξύ προσωπικότητας τρόπου ζωής και πρόγνωσης πολλών τύπων καρκίνου.(Και όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε κάτι περισσότερο για το πως μας επηρεάζουν τα συναισθήματά μας, σας προτείνουμε  ένα ακόμη  έξοχο βιβλίο τη ” Συναισθηματική Νοημοσύνη” του D. Golleman.Ο D. Golleman αναφέρεται με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τρόπο σ΄αυτούς τους συναισθηματικούς συνδετικούς κρίκους…)Θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι λοιπόν,σχετικά με τον καρκίνο,να εξετάσουμε τη συμπεριφορά μας με ειλικρίνεια, να μάθουμε να εκφράζουμε ανοιχτά τα συναισθήματά μας,να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αναγκών μας,  να παραιτηθούμε από δεκανίκια όπως το αλκοόλ, το τσιγάρο ,ν’ αλλάξουμε τρόπους αντιμετώπισης του στρες, να προσέχουμε τη διατροφή και τον τρόπο ζωή μας…Απλά πράγματα τελικά, και εύκολα ,αν αναλογιστούμε, πως τα εφάρμοσαν τελικά όλα αυτά όσοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον καρκίνο…μια που οι κλινικές και οι γιατροί αυτές τις συμβουλές δίνουν στους ασθενείς τους,έστω και μετά την εκδήλωση της νόσου!Τότε είναι που μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους οι άνθρωποι, ν’ ανακαλύπτουν την αξία των όξινων τροφών και ν’ αποφεύγουν τις αλκαλικές όπως και τις επεξεργασμένες τροφές  κ.ά.

Η ψυχολογία του καρκίνου : πρόληψη και επιβίωση : τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου / Peter Lambley  Αθήνα : Μακρή, 2005  348σ. ; 21εκ.

O Peter Lambley, κλινικός ψυχολόγος, γεννήθηκε στην Αγγλία. Σπούδασε στην Αγγλία και στη Ζάμπια και έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Ολοκλήρωσε την κλινική του θητεία στο Groote Schuur Hospital το 1971 και στη συνέχεια κατείχε διάφορες ακαδημαϊκές θέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “The psychology of aprtheid”, “The headache book”, “Insomnia” και “How to survive anorexia”. Ζει στην Ευρώπη και ασχολείται με το ακαδημαϊκό του έργο και τη συγγραφή βιβλίων.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας