ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ …

Σας προτείνουμε βιβλία για το καλοκαίρι

     

1.  Κοτάκης Κωνσταντίνος Ι.
Ιρίνα
Ωκεανίδα , 2008

“Δώσε μια λίρα, αγόρι με τα χρυσά μαλλιά, να σου πω τη μοίρα σου… Η μοίρα του Δωρόθεου, το “κρίμα” της, ήταν η τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε το 1923, σ’ ένα βαγόνι του Οριάν Εξπρές. Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι γενιές διαδέχονται η μία την άλλη, το καμίνι της Ιστορίας καταπίνει τις ζωές των ανθρώπων όμως η γλώσσα της αγάπης μένει πάντα η ίδια. Αυτήν ακούει ο Δωρόθεος όταν μαθαίνει την ιστορία της Ιρίνας, κι ας μην τη γνώρισε ποτέ, κι αυτήν αναζητά μια ζωή, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να την αγγίξει. Κρίμα!

2. Sparks Nicholas
Οταν ήρθε ο έρωτας
Μοντέρνοι Καιροί , 2005

Η Τζούλι είναι μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα που χάνει το σύντροφό της πολύ νωρίς. Εκείνος, λίγο πριν φύγει, της χαρίζει δύο πολύτιμα δώρα… έναν τεράστιο σκύλο και την υπόσχεση να γίνει ο φύλακας άγγελός της.
Μπορεί, άραγε, να αλλάξει ξανά τη ζωή της, να ερωτευτεί και να ζήσει για άλλη μια φορά τον έρωτα; Κι αν ναι, ποιον να εμπιστευτεί; Τον Ρίτσαρντ που την ακολουθεί σε κάθε βήμα, την ελέγχει, την ερωτεύεται μ’ ένα σχεδόν παρανοϊκό τρόπο; Ή τον Μάικ, τον αγαπημένο φίλο του άντρα της, που δείχνει πλέον φανερά το ενδιαφέρον του για εκείνη;

 3. Williams Tennessee
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
Κέδρος , 1999

Το κλασικό βιβλίο του Tennessee Williams αφηγείται  τη ζωή και το θάνατο ενός νεαρού ποιητή, που όσο ζούσε, τον διεκδικούσαν με πάθος η αυταρχική μητέρα του και η ερωτευμένη ξαδέλφη του.

4. Κάλιοσης Βαγγέλης
Και τώρα τί θα γίνουμε χωρίς τρομοκράτες…
Καστανιώτης , 2006

Ενας παλαίμαχος επαναστάτης. Ένας ανυποψίαστος μικροαστός. Ένας μυστηριώδης νέος. Ο Λευτέρης. Ο Σταύρος. Ο Άλκης. Τρεις άντρες. Τρεις ηλικίες. Τρεις εποχές. Συστήνονται στην τράπεζα. Γνωρίζονται στη ληστεία. Η ιστορική συγκυρία τους ευνοεί. Η κοινή τους μοίρα τους προκαλεί. Η διασάλευση τούς γοητεύει.

5.  Ogawa Yoko
Ξενοδοχείο Ιρις
Αγρα , 2004

6. Guiducci Armanda
Δυό γυναίκες γιά πέταμα
Οδυσσέας, 1980

7. Campanile Achille
Γαμήλιο ταξίδι με πολλούς
Αστάρτη , 1991

8. Χατζηφωτίου Ζάχος
Κάποτε στη Μύκονο
Φερενίκη , 2006

9. Silva Diego De
Θέλω να κοιτάζω  : μυθιστόρημα
Καστανιώτης , 2006


………………………………………………………………………………………………………………………………………….

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, μυθιστορήματα, λογοτεχνία,  [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας