Κουτί… άνοιξε! στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για ένα ακόμη καλοκαίρι διοργανώνει δημιουργικές δράσεις για παιδιά.

Σε συνεργασία με το bookbook.gr το μήνα Ιούλιο θα υλοποιηθούν εργαστήρια με τίτλο «κουτί…άνοιξε!».

Τα κουτιά της παιδικής μας ηλικίας είναι τα πρώτα μας παιχνίδια, ύστερα αποθηκεύουν τα παιχνίδια μας, μεγαλώνοντας γίνονται το υλικό των κατασκευών μας και αργότερα συμβολίζουν τη θέση μας «μέσα ή έξω από το κουτί», αλλά και τον τρόπο σκέψης μας. Τέλος γίνονται ο χώρος για να φυλάξουμε ό,τι πολύτιμο ονειρευτήκαμε, επιθυμήσαμε και ζήσαμε. Σας περιμένουμε!

ΙΟΥΛΙΟΣ 2019
Εργαστήρια για παιδιά
Εγγραφές από Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Τα κουτιά στις ιστορίες. Σεντούκια που πετάνε, κουτιά που κρύβουν μυστικά και σε προκαλούν να επιλέξεις, κουτιά που μεταμορφώνονται από τη φαντασία των ηρώων. Μέσα από διαφορετικά κουτιά αφηγούμαστε πολλές ιστορίες μπαίνοντας στη μια και βγαίνοντας από την άλλη. Με τον δάσκαλο Στάθη Ξαφάκο. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 16 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Ένα σπίτι για γρύλους.«Στην πατρίδα μου όμως αυτό είναι μια από τις καλοκαιριάτικες χαρές των παιδιών. Στο δρόμο, όπως πουλούν σύκα και σταφύλια, πουλούν και γρύλους ή τριζόνια, όπως τους λέμε κει. Πουλούν ακόμη και κλουβάκια με τριζόνια…». Γρηγόριος Ξενόπουλος, Το τριζόνι. Με τη φιλόλογο Αναστασία Καραβασιλείου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 17 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Τα κουτιά βγάζουν αποφάσεις!  Ένα εργαστήριο για τα κουτιά – κάλπες και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Με την Χριστίνα Τσολάκη και τη Σοφία Γεώργου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.  Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 17 Ιουλίου, 6.00-7.00 το απόγευμα
Ζωγραφική σε κουτάκια. Το κίνημα του κυβισμού στη ζωγραφική. Με την εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 18 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Ένα κουτί μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί, μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί…Ένα εργαστήριο για τον τρόπο που φτιάχνονται οι ιστορίες: Η μια σκηνή κρύβεται μέσα στην άλλη, η λύση της ιστορίας κρύβεται στο πιο μικρό κουτάκι. Με τον δάσκαλο Στάθη Ξαφάκο. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 23 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Τα κουτιά παράγουν μουσική. Μουσικά όργανα που παράγουν ήχους μέσα από κουτιά – ηχεία, κουτιά που παράγουν ρυθμικούς ήχους και κουτιά που παίζουν μουσική. Με τη μουσικό Μαρία Ανδρεάδου. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 24 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Το κουτί της Πανδώρας. Φιλοσοφικό καφενείο  με αφετηρία το μύθο του κουτιού της Πανδώρας και πάνω στις έννοιες  του κακού και της ελπίδας. Με την Χριστίνα Τσολάκη και τη Σοφία Γεώργου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Για παιδιά 10-15 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 25 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Τα σπίτια – κουτιά. Ένα εργαστήριο για σπίτια που μοιάζουν με κουτιά και κουτιά που γίνονται σπίτια. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 26 Ιουλίου, 10.00-11.30 το πρωί
Από κουτί σε κουτί: η διαδρομή του ήχου. Ένα εργαστήριο φυσικής με ήχους που μεταδίδονται από κουτί σε κουτί. Με την φυσικό Πολυτίμη Σαζακλίδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 30 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Camera obscura: το κουτί που φυλάει το φως. Ένα εργαστήριο για τις αρχές της φωτογραφίας. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 31 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Τα κουτιά – παιχνίδια. Ένα χαρτόκουτο μεταμορφώνεται από τα παιδιά σε παιχνίδι, κάστρο, πύραυλο, πλοίο. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε δύο εργαστήρια.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

 

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 5 Ιουλίου 2019
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας