Μεγαλώνοντας ισορροπημένα παιδιά σε έναν παράλογο κόσμο

ioΤο βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε και μάλιστα διαβάζεται πολύ γρήγορα!Είναι αφάνταστα ενδιαφέρον ,θα βρείτε τόσα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε…Ο ειδικός και τόσο καλά ενημερωμένος και υποψιασμένος Ντέιβιντ Μάρκς μας δίνει ένα ολοκληρωμένο βιβλίο που δεν μιλά μόνο για θέματα που αφορούν τη χώρα του,μας αφορούν όλους!Πολλά παιδιά μεγαλώνουν πια σε σύγχρονες μεγαλουπόλεις με ρυθμούς έντονους  κλπ κι ενώ οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική και ανέμελη παιδική ηλικία,αυτό δε συμβαίνει πια για πάρα πολλά παιδιά, και στην Ελλάδα.Το βλέπουμε γύρω μας!Θέλουμε νευρωτικά κι άρρωστα τα αυριανά μέλη της κοινωνίας μας; Παρόλο που είναι αδύνατον να κλείσουμε τα παιδιά μας σ’ ένα κλουβί για ν’ αποφύγουν τις πιέσεις της ζωής, τώρα μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.΄Ενας οδηγός για την αντιμετώπιση του παιδικού στρες γιατί ζούμε σ’ έναν κόσμο βίαιων και απότομων αλλαγών, σε μια κοινωνία υπερπληροφόρησης και διαρκούς έντασης. Και σε αυτήν την κοινωνία καλούμαστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, όπου τις περισσότερες φορές διαπιστώνουμε ότι επηρεάζονται και πιέζονται βαθύτατα, εκδηλώνονται στη συνέχεια διάφορα συμπτώματα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Ζαλάδες, πονοκέφαλοι, κρίσεις άσθματος, συχνά κρυολογήματα, αλλά και κατάθλιψη, άγχος και διατροφικές διαταραχές συχνά προκαλούνται εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.Τις περισσότερες φορές καταφεύγουμε στους γιατρούς και στα φάρμακα για την αποκατάσταση της υγείας μας. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να προφυλάξουμε και να μεγαλώσουμε με ισορροπημένο τρόπο τα παιδιά μας, αρκεί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το στρες που η σύγχρονη κοινωνία μας δημιουργεί.Όλοι εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τα παιδιά όχι μόνο να αντεπεξέλθουν, αλλά και να ευημερήσουν, σε τούτον τον ασταθή κόσμο που ζούμε. Με εφόδιο τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και μέσω επεξηγηματικών παραδειγμάτων μαθαίνουμε τον τρόπο της φυσιολογικής διαβίωσης μέσα στη “Νέα Παγκόσμια Αταξία”.Κατανοούμε πότε το παιδί ή ο έφηβος βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης και φροντίζουμε να την αποτρέψουμε.Ανακαλύπτουμε όλες εκείνες τις μεθόδους που βοηθούν στη διοχέτευση του στρες και των αρνητικών συναισθημάτων σε δημιουργική δραστηριότητα.

Μεγαλώνοντας ισορροπημένα παιδιά σε έναν παράλογο κόσμο : ένας ιατρικός οδηγός για την αντιμετώπιση του παιδικού στρες / David Ryan Marks .Αθήνα : Ωρίων, 2006.334σ. ; 21εκ.

drmΟ David Marks, M.D. τελείωσε την ιατρική στο πανεπιστήμιο Γέιλ. Είναιειδικευμένος στην εσωτερική παθολογία και προσφάτως υπηρέτησε ως ιατρικόςδιευθυντής στο διεθνούς φήμης New England Center for Headache, πουβρίσκεται στο Στάνφορντ του Κονέκτικατ. Επίσης έχει Master στις Δημόσιες Σχέσεις από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει βραβευθεί ως ιατρικός ανταποκριτής του WNBC-TV και εμφανίζεται καθημερινά στην τηλεοπτική εκπομπή Today in New York, που είναι πρώτη σε θεαματικότηταστην πρωινή ζώνη. Ταυτόχρονα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Chicago Tribune και είναι ένας από τους συγγραφείς του έργου “The Headache Prevention Cookbook”. Ζει στο Κονέκτικατ, μαζί με την παιδίατρο γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας