Μεσογειακή διατροφή : Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων
Στο βιβλίο αυτό γίνεται αναφορά στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων (οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο επίσημο γαστρονομικό αρχείο στον κόσμο, 5ος αι. π.Χ.) και στον τρόπο με τον οποίο μέσω της σωστής διατροφής μπορούμε ν’ αποκτήσουμε τη σωματική μας υγεία και την πνευματική και ψυχική μας ισορροπία.
Το βιβλίο απευθύνεται στον εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας με σκοπό να τον παροτρύνει αλλά και να τον βοηθήσει να δραστηριοποιηθεί σε θέματα αγωγής της υγείας και ειδικότερα διατροφής παρέχοντάς του όχι μόνο ιδέες για την επεξεργασία τους στην πράξη, αλλά και το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για την υλοποίηση τους, με βάση τα νέα αναλυτικά προγράμματα. Επίσης απευθύνεται σε γονείς, σε φοιτητές και σε όλους τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μεσογειακή διατροφή και τη συμβολή της τόσο στην πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών όσο και στη διαμόρφωση του πολιτισμού.
Περιεχόμενα:
Θεωρητικό πλαίσιο:
– Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και Αναλυτικό Πρόγραμμα για το Νηπιαγωγείο
– Η Βιωματική Επικοινωνιακή Μάθηση (Μέθοδος Project)
– Εφαρμογή Προγράμματος Αγωγής Υγείας (Project) με θέμα: Μεσογειακή Διατροφή: Η Διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων”
- Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις | 5 Ιουνίου 2015 |
in | Από τη συλλογή μας |
tagged | Βέροια, δημιουργικές δραστηριότητες, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, διατροφή |