Νέα υπηρεσία του Press Display από το Future Library στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το PressDisplay αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό “περίπτερο” στον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες, σε 54 γλώσσες και αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ιστότοπο με εφημερίδες. Προσφέρει ισχυρά εργαλεία περιήγησης, ανάγνωσης, αναζήτησης ακόμα και ακρόασης καθιστώντας την ανάγνωση μια απολαυστική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, το Future Library ξεκίνησε το 2013 μία πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display και έτσι σήμερα μπορούν να διαβάσουν και να επεξεργαστούν 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες του κόσμου επισκέπτες επιλεγμένων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας που είναι μέλη του Future Library. Η νέα αυτή υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν και στους επισκέπτες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία του PressDisplay στους υπολογιστές του 1ου Ορόφου της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία με χρήση δικών σας Smartphones ή Tablets ή και φορητό υπολογιστή εάν συνδεθείτε στο δωρεάν και ελεύθερο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης. Ειδικά για τις φορητές συσκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον browser ή να κατεβάσετε την εφαρμογή για Android και Ios από τα αντίστοιχα app marketplaces (https://www.pressreader.com ).

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 20 Μαρτίου 2013
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας