Νέος υπολογιστής ; Ναι , αλλά τι ;

Καθημερινά όλο κα περισσότερος κόσμος προσπαθεί να γνωρίσει καλύτερα τις νέες τεχνολογίες αγοράζοντας ηλεκτρονικές συσκευές που θα του διευκολύνουν την ζωή.
Η Αγορά όμως τέτοιων συσκευών δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση. Εγώ θα την παρομοίαζα με αγορά αυτοκινήτου . Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχει κάποιος που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία και βέβαια πολύ λίγες οι απαντήσεις . Η Αλήθεια είναι πως και ο πιο φθηνός υπολογιστής της αγοράς είναι υπέρ αρκετός για έναν χρήστη που θέλει εφαρμογές γραφείου, αναζήτηση στο WEB και e-mail . Παρόλα αυτά όπως παντού έτσι και εδώ έχουμε πολλές λύσεις.
Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι πριν από όλα να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες μας σε συνδυασμό βέβαια με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθούμε για το τι είναι ένας υπολογιστής και τι κάνει η κάθε συσκευή του.
Για αυτό το θέμα ειδικά έχω να προτείνω ένα πολύ καλό βιβλίο με τίτλο “Κατασκευάστε το δικό σας PC” . Το βιβλίο αυτό είναι ένας πολύ καλός οδηγός για να γνωρίσει κάποιος τον υπολογιστή εσωτερικά, μαθαίνοντας με πολλές φωτογραφίες την χρήση της κάθε συσκευής.

Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να μάθει για την χρήση του λειτουργικού συστήματος . Σχεδόν όλοι οι νέοι υπολογιστές έχουν προ-εγκατεστημένα τα Microsoft Windows Vista. Το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα έχει σαφώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Μπορείτε να το εξερευνήσετε μέσα από 2 βιβλία που παρέλαβε η βιβλιοθήκη πριν από μερικές ημέρες.

Είναι εύκολο! Το βιβλίο “Easy Microsoft Windows Vista” σας διδάσκει το βασικό τρόπο εργασίας με το νεότερο λειτουργικό σύστημα Windows – τα Windows Vista. Πλήρως εικονογραφημένα βήματα σας δείχνουν «ΕΥΚΟΛΑ», πως να εγγράψετε CD, να διαχειριστείτε τις ψηφιακές φωτογραφίες σας και άλλα αρχεία. Καθώς επίσης αποκτάτε πλήρη γνώση για τη χρήση του διαδικτύου, αυτού του πανίσχυρου εργαλείου! Επιπλέον θα μάθετε τη λειτουργία, των ενσωματωμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας για να εξασφαλίσετε ασφαλή πρόσβαση στο e-mail σας, στο Internet και στα προγράμματα σας, και να προστατευτείτε από ιούς, ανεπιθύμητη αλληλογραφία και κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Μάθετε τα πάντα για τα Windows Vista με τον πλέον εύκολο και γρήγορο τρόπο! Με τον οδηγό αυτό, η γνωριμία σας με το λειτουργικό σύστημα γίνεται παιχνιδάκι ακολουθώντας απλά, αριθμημένα βήματα που σάς καθοδηγούν με κατατοπιστικό τρόπο. Για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση του αναγνώστη, το βιβλίο είναι διανθισμένο με πολλές εικόνες οθονών, ενώ περιλαμβάνει πλαίσια με χρήσιμες συμβουλές για έξυπνη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επίσης, το βιβλίο συνοδεύεται και από αρχεία εξάσκησης που σάς επιτρέπουν να εφαρμόσετε στην πράξη τις γνώσεις σας, να τις εμπεδώσετε και να τις τελειοποιήσετε!

Τέλος σε ότι αφορά την τελική απόφαση θα πρέπει σίγουρα να ακούσουμε και την γνώμη ενός γνώστη του αντικειμένου ο οποίος θα μας λύσει και τις τελευταίες απορίες .

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2007
in Από τη συλλογή μας, Συμβαίνουν@Βιβλιοθήκη
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας