Ξεκίνημα από τα χωριά της Πιερίας

Μοιάζει απίστευτο αλλά από την πρώτη κιόλας μερα που άρχισαν τα δρομολόγια της κινητής Βιβλιοθήκης, το ενδιαφέρον του κόσμου για το ‘Ιντερνετ είναι μεγάλο. Οι άνθρωποι βέβαια στην αρχή είναι καχύποπτοι. Ρωτάνε μήπως χρειάζεται να πληρώσουν κάτι, όταν αντιλαμβάνονται ότι είναι δωρεάν ανταποκρίνονται αμέσως κάνοντας σα μικρά παιδιά. Περιέργεια, σημαντικό πράγμα. Η υπηρεσία Googlemap αποδεικνύεται μία καλή αρχή για να πάρουνε μία ιδέα δορυφορικών φωτογραφιών από την περιοχή τους. ‘Αλλη αίσθηση.


View Larger Map
Σκέπτομαι πόσο θα βοηθούσε στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας διάφορων περιοχών η ανάπτυξη μίας εφαρμογής όπως το foundcity Εκεί ο κόσμος θα μπορούσε να τοποθετεί ετικέτες (tags) με σημεία που τον ενδιαφέρουν από την πόλη του, το χωριό του ή ακόμη φωτογραφίες και να δημιουργηθεί έτσι ένας πιό προσωπικός οδηγός κάθε περιοχής. Νομίζω ότι το κλειδί της εξάπλωσης της χρήσης του διαδικτύου είναι αυτή η δυνατότητα που υπάρχει για την συμμετοχή του καθενός στη δημιουργία περιεχομένου. Η επίσκεψη έκλεισε με φαγητό που προσφέρθηκε σε καφενείο στον Αγιάννη από τον διευθυντή του σχολείου. Κανονικά θα έπρεπε να φωτογραφίσουμε τα εδέσματα και να βάλουμε όλους τους συμμετέχοντες στο τραπέζι να παραθέσουνε τις απόψεις τους, μία μικρή γευσιγνωσία, η πρώτη που θα δημοσιευότανε στο ίντερνετ. Ελπίζω αυτό να γίνει στην επόμενη επίσκεψη στα χωριά αυτά.

Ξεκίνημα από τα χωριά της Πιερίας
Φωτογραφία :: από την επίσκεψη στα χωριά
Νεόκαστρο, Μεθώνη και Αγιάννης Πιερίας

Η κινητή Βιβλιοθήκη επισκέφθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 2007 τα χωριά Νεόκαστρο, Μεθώνη και Αγιάννης Πιερίας. Φωτογραφίες από τις επισκέψεις αυτές μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε στον χώρο της βιβλιοθήκης στο flickr .

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2007
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας