ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ….της ζωής…

Το βιβλίο του Τζόναθαν Φράνζεν “Οι διορθώσεις”, από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ  έχει  μεταφρστεί σε 26 γλώσσες κι εντυπωσιάζει παντού αναγνώστες και κριτικούς.
Στις “Διορθώσεις” ο Τζόναθαν Φράνζεν περιγράφει μια σημερινή αμερικάνικη οικογένεια, με τόσο γλυκόπικρο χιούμορ και τόση κατανόηση, που νιώθεις πως δεν μιλάει για κάποιο κόσμο ξένο προς εμάς , χαμένο μέσα  στην καθημερινότητά του σε μακρινά μέρη.
Στους ήρωές του αναγνωρίζουμε  τους δικούς μας ανθρώπους, γονείς, αδέρφια και παιδιά, να πατάνε στα ίδια χνάρια με μας , να τους απασχολούν τα ίδια προβλήματα, ν’ αναζητούν με την ίδια λαχτάρα την ευτυχία, να κάνουν τα ίδια λάθη. Ο έρωτας, τα καθημερινά άγχη,  η οικογενειακή ζωή, η ανατροφή των παιδιών, η σκοτεινιά των γηρατειών, τα όνειρα του καθενός, οι μικρές και μεγάλες διορθώσεις που γίνονται στη ζωή συνθέτουν το δικό μας πορτρέτο, φιλοτεχνημένο από το συγγραφέα με ανθρωπιά και ελπίδα.

Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα, για το οποίο ο νέος Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν κέρδισε το 2001 το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο στη χώρα του, το National Book Award, και πολλές άλλες διακρίσεις.

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, μυθιστορήματα, Αμερικάνικη λογοτεχνία  [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας