Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8), έγινε η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Suis Generis.

Για το βιβλίο μίλησε ο κος Κώστας Μαρίνος (Συντάκτης Πολιτιστικού Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και ο ίδιος ο συγγραφέας

Στίχους του βιβλίου θα απάγγειλαν η ηθοποιός-σκηνοθέτης κ. Βιβή Νικοπούλου, η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας κ. Αναστασία Πιτούλια και ο ίδιος ο συγγραφέας. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Βίκυ Παπατζίκου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών και του Ομίλου SCRABBLE Βέροιας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας το βιωματικό λόγο και τη στοχαστική ενατένιση. Ο τόπος εκκίνησης και ο τόπος άφιξης είναι η γλώσσα. Μέσα από τη γλώσσα ενσαρκώνονται τα πιο επώδυνα αλλά και ακραία οράματα του ποιητή. Ιστορία, γεωγραφία, μνήμη προσωπική και συλλογική εργάζονται μέσω της γλώσσας με στόχο την αυτογνωσία. Πρόκειται για μία βιωματική και ενορατική δουλειά που συνοδεύεται από εικόνες ζωγραφικής του ίδιου του ποιητή.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και performer γράφει ήδη από το 1982 άρθρα και δοκίμια για τα περιοδικά και τις εφημερίδες Art forum Art in America Art Studio, Beaux-Arts Magazine, Galleries Magazines, Liberation, Parkett, Risk στις πολιτιστικές στήλες. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του, συμμετέχει στη σύνταξη καταλόγων και μονογραφιών σημαντικών καλλιτεχνών για Μουσεία, ενώ δίνει διαλέξεις σε Σχολές Τέχνης και Πανεπιστήμια. Από το 1996 δημιουργεί συστηματικά performances και σχεδιάζει.

Ο Κώστας Μαρίνος γεννήθηκε στην Έδεσσα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΤ1, ΕΤ3, Mega Channel και από το 2000 στην εφημερίδα “Μακεδονία” καλύπτει θέματα πολιτισμού. Είναι μέλος του ΔΣ του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2014
in Vidcasts, Ψηφιακές Εμπειρίες
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας