Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι Εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το καινούριο βιβλίο του Θανάση Μαρκόπουλου «Ματιές ενμέρει. Κείμενα κριτικής 1993-2013» το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κόκορης και ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος Βαρβάρα Σαράντη.

Οι «Ματιές ενμέρει» γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν σε έντυπα του κέντρου και της περιφέρειας από το 1993 ως το 2013. Πρόκειται για επιλογή 45 κειμένων, τα οποία αναφέρονται σε επιμέρους έργα αντίστοιχων μεταπολεμικών συγγραφέων, ποιητών (20), πεζογράφων (20) και κριτικών (5), όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος άλλωστε Ματιές ενμέρει, τίτλος που αντιδιαστέλλεται από αυτόν της έκδοσης του 2003 Ματιές ενόλω, η οποία πραγματευόταν εκτεταμένα το συνολικό έργο οχτώ μεταπολεμικών ποιητών.

Ο Θανάσης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1951 στα Κρανίδια της Κοζάνης. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές και τις διδακτορικές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην ποίηση και τη λογοτεχνική κριτική. Ποιήματα και κριτικά του κείμενα γύρω από τη μεταπολεμική ελληνική ποίηση και πεζογραφία δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά, λογοτεχνικά και φιλολογικά. Έχει εκδώσει εφτά συλλογές ποιημάτων, τρεις μελέτες και τρεις τόμους με κείμενα κριτικής.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 23 Μαρτίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας