Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – FirstLegoLeague ( 2022-2023 Superpowered)

https://firstlegoleague.gr/fll-thessaloniki/

 

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στη Θεσσαλονίκη,  ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής FirstLegoLeague, με τη συμμετοχή 56 ομάδων παιδιών.  

 Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας,  από το Νοέμβριο του 2022, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό τον διαγωνισμό, σε διαφορετικές ομάδες παιδιών από αυτές που συμμετείχαν σε ανάλογες δράσεις τα προηγούμενα χρόνια.  Έτσι λοιπόν έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθούν δύο ομάδες από το  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας (ΕΝΕΕΓΥ.-Λ. Βέροιας) και ακόμη μία από το Σύλλογο M.A.μ.Α (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) εξασφαλίζοντας  τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό.   

Επιπλέον στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΝΕΕΓΥ.-Λ δόθηκε εξοπλισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ οι συμμετέχοντες από το σύλλογο Μ.Α.μ.Α.  έκαναν τη σχετική προετοιμασία στο χώρο του VeriaTechLab της Βιβλιοθήκης μαζί με τη βοήθεια του προσωπικού αλλά και των συνοδών τους. Όλοι οι συμμετέχοντες  στον διαγωνισμό κατάφεραν με επιτυχία όλες τις αποστολές που είχαν προγραμματίσει .  

 Μέσα από τη δράση αυτή αναδείχθηκε   η συμπερίληψη  και η ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό σε ένα διαγωνισμό  που είχε κατεξοχήν συμμετοχές από τυπικής ανάπτυξης παιδιά. 

Θερμά συγχαρητήρια στις ομάδες (Stay Superpowered) : 

  • C3078 M.A.m.A’s Roboteam
  • C3084 SpecialbotsVeria1  
  • C3085 SpecialbotsVeria2 
  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 14 Μαρτίου 2023
in Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας