Παρουσίαση του βιβλίου του Ιάκωβου Μαρτίδη : ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ημαθίας
σας προσκαλεί
στην παρουσίαση του βιβλίου του
Ιάκωβου Μαρτίδη

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρμός
την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 18:00
στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Γώτη Φλώρα, φιλόλογος

Με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου
ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό
για το πως η αλλαγή του εαυτού μας,
οδηγεί σε βελτίωση όλων των σχέσεων μας.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης εισήχθη με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.

Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Εργάζεται στη Δράμα ως ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και οικογενειακός σύμβουλος.

Είναι συγγραφέας του  βιβλίου  Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο και  του βιβλίου ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,  όπου αναλύει τα όσα θα άξιζε να γνωρίζει κανείς για τις σχέσεις.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει στερημένος από υλικά αγαθά! Δεν μπορεί όμως να ζήσει χωρίς νόημα! Και ο άνθρωπος συγκρούεται ανάμεσα στη θέληση για ζωή με νόημα και στο ανυπόφορο βάρος της υπάρξεως που προέρχεται από την ανυπαρξία του νοήματος και λόγου ζωής.

Δύσκολο πράγμα να είναι κανείς τυφλός. Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι να έχει κανείς όραση και να μην έχει όραμα! Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να μη δεσμεύεται από τη φύση του, από τις αναπηρίες του και γενικότερα από το όποιο τραυματικό παρελθόν.

Η συνειδητή μετατροπή της ανάγκης της σχέσης σε επιθυμία της σχέσης με τον άλλον, κάνει τη μεγάλη διαφορά. «Σε αγαπάω και επειδή σε αγαπάω σε έχω ανάγκη». Η ζωή είναι το επιπλέον της αγάπης. Δηλαδή αρχίζεις ουσιαστικά να ζεις μόνο όταν αγαπάς και στο μέτρο που αγαπάς.

 

Ένα βιβλίο για όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη της πραγματικής αγάπης και συντροφικότητας, για όσους πιστεύουν στην αγάπη και την καλλιέργειά της μέσα στις σχέσεις.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 23 Απριλίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας