ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ…

Τι μυρωδιά έχουν τα καλοκαίρια; Το άρωμα του καυτού ήλιου, της θάλασσας, του καθαρού αέρα, του πρώτου έρωτα.
Ο δωδεκάχρονος Λάμπρος περνά τα καλοκαίρια στο χωριό, μαζί με τον παππού του τον Αγάθο και τη θεία του την Ελένη. Ο ερχομός του κύριου Πλάτωνα, ανώτερου στελέχους της Εταιρίας Υδάτων, και της μικρής του κόρης, της Μαρίας, θα αλλάξει τη ζωή τόσο του νεαρού αγοριού όσο και της θείας του. Και ενώ όλα δείχνουν ότι η ευτυχία είναι κάτι τόσο απλό, όσο δύο ονόματα και μια καρδιά σκαλισμένα στον κορμό ενός ευκάλυπτου, μια παρατεταμένη ανομβρία θα εξελιχθεί σε εφιάλτη: δραστική διακοπή της παροχής νερού, κλείσιμο εργοστασίων και υπηρεσιών, επιδημίες, λεηλασίες, μαζικοί θάνατοι. Αντιμέτωποι με την καταστροφή, οι ήρωες θα αναρωτηθούν: Πόσες σταγόνες αγάπης θα μπορέσουν να φέρουν πίσω τη βροχή;
Το “Περιμένοντας τη βροχή” του Μπάμπη Τσικληρόπουλου (Εκδ. ΚΕΔΡΟΣ), έχει αρκετές ομοιότητητες με το ” Μεγάλο αδερφό του Όργουελ”, μόνο που εδώ η ανθρωπότητα δεν κινδυνεύει από κάποιον ηλεκτρονικό κατάσκοπο, εδώ ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι άμεσα υπαρκτός και η αιτία του κινδύνου είναι το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής, το «νερό». Η κακή διαχείρηση, η μόλυνση και η σταδιακή έλειψη του νερού οδηγεί αργά αλλά σταθερά την ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο εφιάλτη όλων των αιώνων. Ενώ παράλληλα η έλειψη του νερού γίνεται η αιτία για να ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ζήσουμε την περιπέτεια των ανθρώπων τον καιρό της μεγάλης λειψυνδρίας.

Άλλοι τίτλοι από βιβλία του Μπάμπη Τσικληρόπουλου είναι:

 Διακόσια χρόνια ξενιτιάς (Εκδ. Καστανιώτης)
Ο Βαρόνος (Εκδ. Πατάκης)
Η δευτέρα παρουσία σε απευθείας μετάδοση (Εκδ. Πατάκης)
Τα βαποράκια (Εκδ. Καστανιώτης)
Ερασιτέχνης άνθρωπος (Εκδ. Πατάκης)
Η οδύσσεια του Μήτσου (Εκδ. Κέδρος)
Στην άκρη της πόλης (Εκδ. Πατάκης)
.
Οχ! τα νεφρά μου (Εκδ. Κέδρος)

        Ο Μπούλης και ο Μητσάρας κάθε μέρα δώδεκα με μια το μεσημέρι έπιναν τον καφέ τους στο καφενεδάκι της πλατείας Θεάτρου.
Ένας καλοντυμένος και ευγενικός κύριος, τις τελευταίες μέρες και ακριβώς την ίδια ώρα, έπινε τον καφέ του σχεδόν δίπλα τους.. Εκείνο το τελευταίο Σάββατο, ο καλοντυμένος κύριος τους είπε καλημέρα. Του ανταπέδωσαν την καλημέρα και, φυσικά, με το αθώο τους μυαλό δεν ήταν δυνατόν να φανταστούν ποτέ ότι μοναδικός σκοπός αυτού του κυρίου ήταν να τους κλέψει τα νεφρά για να τα πουλήσει…

—————————————————————————————

Μην ξεχαστώ και δε γυρίσω (Εκδ. Νέα Σύνορα)

Η οδύσσεια αρχίζει από τη Μάνη το 1768. Ένας Σκοτσέζος γιατρός αγοράζει από τον κυβερνήτη της Μεθώνης διακόσιους πενήντα Μανιάτες. Υπογράφει μαζί τους συμβόλαια «ΔΟΥΛΩΝ» και, τάζοντάς τους παράδεισους, κινάνε για την Αμερική με κάτι άθλια ιστιοφόρα, για να φτάσουν θαλασσοπνιγμένοι μετά από πέντε μήνες. Όσοι δεν πεθάνανε στο ταξίδι εξοντωθήκανε αργότερα από τους επιστάτες, την ελονοσία και την απάνθρωπη εργασία.

Η οικογένεια των Χριστακαίων, μέσα από φριχτές περιπέτειες, κατορθώνει να επιβιώσει. Το δεντρί της οικογένειας μεγαλώνει. Περιπλανιούνται στις πολιτείες της Αμερικής, μερικοί ζητάνε καλύτερη τύχη στην Αίγυπτο και στις Ινδίες, για να ξαναβρεθούνε μετά από χρόνια και πάλι στην Αμερική.

 

 

 

[tags] Βέροια, βιβλιοθήκη Βέροιας, ελληνική  λογοτεχνία,  μυθιστορήματα [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας