“Πετροβολώντας ανεμοθύελλες” και “Το άταχτο χελιδονάκι” παρουσίαση των βιβλίων της Νανάς Παπαϊωάννου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑΝΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Η Νανά Στ. Παπαϊωάννου είναι φιλόλογος, λογοτέχνις και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος. Έχει εκδόσει έξι ποιητικές συλλογές και ένα παιδικό παραμύθι, με την παρακάτω χρονολογική σειρά:
«Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά» το 2007, «Η καρδιά μου σου ανήκει» το 2008, «Στα ρείθρα του χρόνου» το 2009, «μνήμης Πλεύσεις» το 2011, «ριπές Μελίρρυτες» το 2013, «πετροβολώντας Ανεμοθύελλες» το 2016 και το «Άταχτο χελιδονάκι» το 2016.
Ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως το «μουσών Μέλαθρον», την «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» και τον ημερήσιο Τύπο. Επίσης, ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε Ανθολογίες Ποίησης της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Β.Ελλάδος και του Ποιητικού Ημερολογίου των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ». Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς παραδίδει μαθήματα, ως εθελόντρια, στο σύλλογο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Έχει ένα γιο, τον Δημήτρη.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας