ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΦΙΔΕ

Είναι ένα νηστήσιμο γλυκό και συνήθως σερβίρεται σε μνημόσυνα. Είναι όμως μια ξεχωριστή λιχουδιά και κάποιοι το μαγειρεύουν κι άλλες φορές.Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής: Δυόμισι ποτήρια νερό, ένα ποτήρι ρύζι καρολίνα, μία κουταλιά σούπας λάδι. δύο φωλιές φιδέ, μία πρέζα αλάτι, σχεδόν ένα ποτήρι ζάχαρη, λίγη κανέλλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: α) Ρίχνουμε στο κρύο νερό μία κουταλιά σούπας λάδι και μία πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν βράσει  καλά το ρύζι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το δοκιμάζουμε αν είναι όπως το θέλουμε και  ανακατεύουμε, ώσπου να λυώσει η ζάχαρη. β): Σε κατσαρολάκι με διάμετρο 20 cm,ρίχνουμε τόσο λάδι, ώστε να σκεπάζει απλώς τη βάση και ρίχνουμε το φιδέ μέχρι να ροδίσει ( ξανθίσει). Να μήν καεί. Ενώνουμε το ρύζι με τον φιδέ (α+β), το βάζουμε σε φορμάκια ή μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Καλή επιτυχία! Βιβλία με νηστήσιμες συνταγές υπάρχουν πολλά στη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

[Tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, νηστεία, νηστήσιμα-νηστίσιμα, μαγειρική, ζαχαροπλασική, φυτιώτικες συνταγές [/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2010
in Από τη συλλογή μας, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας