Πόσα πραγματικά χρειαζόμαστε;

posa

Αγάπη για το χρήμα και  όνειρο καλής ζωής! Σας φαίνεται οικείο το όνειρο; Θα ήταν ελπιδοφόρο να δούμε πλέον τα πράγματα και από μια διαφορετική συλλογιστική γραμμή! Να θυμηθούμε πως στην αρχαιότητα η αντίληψη των πραγμάτων ήταν τόσο μα τόσο πολύ διαφορετική!Οι συγγραφείς, πατέρας και γιος,προσεγγίζουν σ’αυτό το βιβλίο, την οικονομία περισσότερο ως ηθική δέσμευση παρά ως επιστήμη. Ιχνηλατούν την έννοια του “ευ ζην”από τον Αριστοτέλη ως τις μέρες μας. Αναλύουν τα επτά στοιχεία που θεωρούν ότι συνθέτουν το “ευ ζην” και βέβαια προτείνουν ένα ριζοσπαστικό νέο μοντέλο αναδιανομής των εισοδημάτων που μπορεί να οδηγήσει στην εκπλήρωση των πραγματικών ανθρώπινων αναγκών.

Πόσα πραγματικά χρειαζόμαστε; : η αγάπη για το χρήμα και το όνειρο της καλής ζωής / Robert & Edward Skidelsky . Αθήνα : Μεταίχμιο, 2013. 463σ. ; 21εκ.   

robertO Robert Skidelsky είναι επίτιμος καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο University of Warwick της Μεγάλης Βρετανίας. Η τρίτομη βιογραφία του για τον John Maynard Keynes έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το βραβείο του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (Council of Foreign Relations). Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου “The World After Communism”. Είναι μέλος της Βουλής των λόρδων από το 1991, της Βρετανικής Ακαδημίας από το 1994, καθώς και του διοικητικού συμβουλίου της Σχολής Πολιτικών Ερευνών της Μόσχας.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας