Πώς να ζήσουμε ειρηνικά με τον εαυτό μας

ννν

Ο κόσμος καθημερινά γίνεται όλο και πιό περίπλοκος, και επηρεάζει σημαντικά εμάς και τη ζωή μας. Ολοι ψάχνουμε τον τρόπο να ζήσουμε ειρηνικά και να απολαύσουμε τους καρπούς της ζωής, αλλά δεν έχουμε τη βοήθεια πού χρειαζόμαστε.

Ο Ρ. Ντράικωρς έρχεται με το σημαντικό αυτό βιβλίο να μας προσφέρει δοκιμασμένες και αποτελεσματικές ιδέες, για να ζήσουμε ειρηνικά. Πραγματικά πετυχαίνει να μας δώσει τους τρόπους για να βρεθούμε σε ειρήνη με τον εαυτό μας και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της ζωής και όχι με τον κυκεώνα της ψυχικής μας κατάστασης και διάθεσης. Με τις προτάσεις του μας βοηθάει σημαντικά στο να αντιμετωπίζουμε τα πολλά και διάφορα καθημερινά προβλήματα και να δίνουμε μόνοι μας τις λύσεις που χρειάζονται. Μόνο όταν αποκτήσουμε ειρήνη με τον ευατό μας, μπορούμε να απολαύσουμε την πραγματικότητα και να αφιερωθούμε σ αυτήν. Οταν απελευθερωθούμε από το στενό ενδιαφέρον πρός τον εαυτό μας και το επεκτείνουμε και στους άλλους, τότε μόνο θα βιώσουμε την πραγματική ζωή.

Ο μεγάλος αυτός ψυχολόγος και άνθρωπος μας μαθαίνει πως να αντιμετωπίζουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις και πως να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που ήδη υπάρχει μέσα μας, για να ξεφύγουμε από τη δυσάρεστη κατάσταση της μοναξιάς που βασανίζει σήμερα τον κόσμο.

Πως θα ζήσουμε ειρηνικά με τον εαυτό μας / Ρούντολφ Ντράϊκωρς . 5η εκδ.  Αθήνα : Κέδρος, 1984. 139σ. ; 21εκ.

Ο Ρούντολφ Ντράικωρς γεννήθηκε στη Βιέννη το 1897 και σπούδασε ιατρική και ψυχιατρική στο πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Οι επίμονες έρευνες του στον τομέα της κοινωνικής ψυχιατρικής τον οδήγησαν στην ίδρυση της πρώτης στον κόσμο Επιτροπής Διανοητικής Υγείας με έδρα την Αυστρία. Έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τη διδασκαλία του Άλφρεντ Άντλερ και δεν άργησε να γίνει ο πιο στενός συνεργάτης του. Στην αρχή διεύθυνε κλινικές για παιδιά, το 1937 μετανάστευσε στην Αμερική και το 1939 άρχισε να διδάσκει ψυχιατρική στην Ιατρική Σχολή του Σικάγου. Λίγο αργότερα ανέλαβε τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Άλφρεντ Άντλερ του Σικάγου, του οποίου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη. Εκτός από τη διδασκαλική και συγγραφική του δραστηριότητα, ο Ντράικωρς πρωτοστάτησε στην ίδρυση συμβουλευτικών σταθμών για τους γονείς και υπήρξε από τους θεμελιωτές της ιδέας για τις ομαδικές συζητήσεις στην τάξη και του οικογενειακού συμβουλίου στο σπίτι. Η ουσία της διδασκαλίας και της πρακτικής του Ντράικωρς περιέχεται στα βιβλία του: “Το παιδί μια νέα αντιμετώπιση”, “Η δημοκρατία στο σπίτι”, “Το δικαίωμα να είσαι παιδί”, “Διατηρώντας την ισορροπία στην τάξη” κ.ά.. Πέθανε το 1972.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας